Олександр Чельник тепловикам Кропивницького довелося працювати всю ніч, щоб ліквідувати аварійну ситуацію

Понеділок, 26 грудня 2022 14:36

Нестабільність гідравлічних процесів у трубопроводах централізованого опалення, викликана періодичним відключенням котелень від енергопостачання та зношеність тепломереж стали причиною  декількох  аварійних ситуацій, що сталися у Кропивницькому минулого тижня. Про це повідомив директор комунального підприємства "Теплоенергетик" Олександр Чельник.

У мікрорайоні між вулицями Попова і Жадова сталося руйнування тепломережі діаметром 400 мм, яка живить весь житловий масив. Інша аварія трапилася на тепломережі у мікрорайоні Шкільний.

- Пориви були досить серйозні. У мікрорайоні Шкільному працівники підприємства ремонтували тепломережу цілу ніч, а на вулиці Жадова дуже довго довелося чекати перекриття води і лише потім змогли приступити до ліквідації аварії. На щастя, наші фахівці все зробили і в оселі людей пішло тепло. Але в умовах, коли йде війна і, крім усього, стаються такі аварії, всі служби мають діяти злагоджено і оперативно, - наголошує Олександр Чельник.

За словами керівника підприємства, всі котельні нині працюють у стабільному режимі, температура теплоносія в мережі відповідає температурі навколишнього середовища. На щастя, і погода не випробовує грудневими морозами.

Усі новини