Олександр Мосін: міська влада не залишить один на один з бідою родини кропивничан, чий будинок зруйнувала російська ракета

Понеділок, 25 липня 2022 13:30

Міські служби Кропивницького оперативно долучилися до ліквідації наслідків ракетного удару російських агресорів у суботу, 23 липня.

Як повідомив заступник міського голови Олександр Мосін, в результаті обстрілу залізничної інфраструктури у замісті Кропивницького на жаль є людські жертви: загинули двоє працівників відомчої охорони. Було відключено енергопостачання декількох мікрорайонів обласного центру, однієї із зон водопровідно-каналізаційного господарства, тягова підстанція електротранспорту. У вікнах декількох багатоповерхівок і одного закладу освіти зафіксовано розбиття скла вікон. А в епіцентрі вибуху  зруйновано приватний житловий будинок, ще два отримали часткові ушкодження вікон та даху.

Енергопостачання у Кропивницькому було оперативно відновлено того ж дня. Комунальники теж без зволікань встановили розбиті вікна в житлових будинках і приміщенні школи.

- Від міського оперативного штабу до місця події терміново відбула робоча група для першого огляду будинку та надвірних господарських споруд, пошкоджених в результаті ракетної атаки ворога, - зазначив Олександр Мосін. - В ході обстеження зафіксовано руйнацію покрівлі житлового будинку, стелі, внутрішньокімнатного простору та вікон. Враховуючи масштаби руйнувань та характер їх походження, з метою оцінки стану будівельних конструкцій, визначення завданих збитків, а також відпрацювання шляхів їх відшкодування та виконання невідкладних аварійно–відновлювальних робіт, триває оперативне будівельно – технічне  обстеження ліцензованими фахівцями.

Мешканцям зруйнованого будинку відразу була запропонована допомога з організацією тимчасового проживання, харчування та побутового обслуговування, але вони знайшли прихисток у родичів.

Сьогодні, 24 липня, Олександр Мосін зустрівся з родиною, яка постраждала і запевнив, що вони без допомоги міської влади не залишаться. Після проведення експертної оцінки і визначення розміру збитків, люди у законний спосіб отримають фінансову допомогу на відшкодування ремонтних і будівельних робіт. Міська влада має значний досвід підтримки містян, житло яких свого часу постраждало від дії природної стихії чи  мало руйнування техногенного характеру. Вже завтра на допомогу господарю обійстя буде направлена техніка, щоб допомогти розібрати і вивезти зруйновані будівельні конструкції.

Усі новини