Олександр Мосін: перспективи майбутніх опалювальних сезонів у Кропивницькому обговорюватимуться на найвищому рівні в уряді України

Вівторок, 20 березня 2018 20:07

Ситуація із організацією теплопостачання у Кропивницькому, перспективи опалювального сезону 2018/2019 років  будуть розглянуті на найвищому рівні у Києві протягом поточного місяця. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін після повернення з відрядження зі столиці України.

- Ми ініціюємо таку розмову і пошук розв’язання надзвичайно болючого для Кропивницького питання: стабільного проходження опалювального сезону за участі представників Мінрегіону України, НКРЕКП, НАК «Нафтогаз України», «Укртрансгаз», керівництва  обласної державної адміністрації, міської ради,  ВАТ «Кіровоградгаз», теплогенеруючих підприємств обласного центру, - відзначив Олександр Мосін. – Вперше на такому високому рівні обговорюватиметься ситуація в місті, яке має чи не найрозбалансованішу в Україні, на рівні 63%, систему теплопостачання, де загострився цілий клубок давно назрілих проблем. Це і необхідність забезпечувати централізоване опалення в будинках, де без автономок залишилися одна-дві квартири, і відсутність оплати за опалення місць загального користування у багатоповерхівках, адже власники індивідуальних систем обігріву не солідарні з мешканцями квартир, де тепло подається централізовано, і застаріле обладнання котелень і аварійні мережі, які вимагають заміни, і складні взаємовідносини з газорозподільною компанією. Це буде добра нагода врешті-решт розібратися із надійним постачанням природного газу для теплової енергетики, отриманням номінацій, застосуванням коефіцієнтів при розрахунках за газ. А місто на нараді надасть інформацію про реальну і надзвичайно складну ситуацію із системою теплозабезпечення у Кропивницькому, яка стане підґрунтям для прийняття стратегічного рішення по місту на найвищому рівні.

Усі новини