Олександр Мосін: підготовка міського господарства Кропивницького до зими — найголовніше завдання

Вівторок, 19 липня 2022 13:31

У Кропивницькому в розпалі підготовка до нового опалювального сезону. За інформацією керівників комунальних підприємств, готовність теплогенеруючого підприємства до запуску складає 50%, а готовність внутрішньо будинкових мереж отримати теплоносій оцінюється на 55-57%. Як місто готується до зими, повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 19 липня.

- Враховуючи, що цьогоріч ми розраховуємо виключно на існуючу мережу теплопостачання і теплогенеруюче обладнання,  особлива увага приділяється заміні аварійних ділянок теплопроводів, запірної арматури, ремонту насосного і котлового обладнання. Минулого тижня зокрема ремонтні бригади КП "Теплоенергетик" працювали  на тепломагістралі.  На одній із котелень тепловики виконали необхідні ремонти газоходу. Проведені роботи на цих об’єктах дадуть можливість зберегти витрати енергоносія і поліпшити якість теплопостачання, - повідомив Олександр Мосін. - Темпи у жодному разі не можна знижувати. Часу до підписання актів готовності об’єктів залишається все менше.

У той же час, найбільшою проблемою при підготовці міського господарства до осінньо-зимових умов є нестача фінансових ресурсів. Ситуацію можна покращити за рахунок активізації претензійної роботи з боржниками. Борг кропивничан за минулий опалювальний сезон складає близько 40 мільйонів гривень, а загальний за всі попередні сезони сягнув 150 мільйонів. Темпи подачі судових позовів недостатні, щоб виправити стан справ, адже це досить тривала процедура, борги за судовим рішенням можуть стягти через пів року, а кошти потрібні уже сьогодні.

- Звертаюся до всіх жителів міста, хто має можливість погасити заборгованість, негайно зробити це. Прийдешня зима буде для нас серйозним випробуванням, тому потрібно тримати на постійному контролі процес підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимових умовах, - наголосив Олександр Мосін і додав: нині здійснюється програма оптимізації системи теплопостачання у Кропивницькому, а також активна підготовка до роботи взимку комунального транспорту, створюється необхідний запас пально-мастильних матеріалів і суміші для посипання доріг.

 

Усі новини