Олександр Мосін: підприємства із зон бойових дій уже працюють у Кропивницькому

Середа, 6 квітня 2022 11:47

У Кропивницькому вже почали працювати підприємства, які перемістили свої виробничі потужності із міст, де тривають бойові дії. Загалом, станом на 06 квітня, у Кропивницькому також  відновили роботу дві третини місцевих підприємств, повідомив заступник міського голови Олександр Мосін. Кропивницька міська рада готова сприяти релокації промислових потужностей із прифронтових зон на майданчики в обласному центрі.

- Жодного дня у Кропивницькому не призупиняли роботу підприємства харчової промисловості, які виробляють хліб і хлібобулочні вироби, м'ясопродукти, ковбасні вироби. Бізнес працює практично весь, магазини продовольчої групи — стовідсотково, заклади торгівлі непродовольчої групи відновили роботу на 75 відсотків, - зазначив Олександр Мосін.

За словами посадовця, сьогодні Кропивницька міська рада працює за декількома важливими напрямками: відновленням виробничої діяльності підприємств, забезпеченням продовольчої безпеки і постачанням товарів у торговельну мережу, бронюванням спеціалістів для забезпечення безперебійної роботи підприємств та сприяння в працевлаштування працівників, які прибули до міста з інших територій України.

Ще одним важливим напрямком роботи міської влади є сприяння релокації підприємств підприємств із зони бойових дій до обласного центру, зокрема у підборі відповідних площ для розміщення виробництва, кадрів та в інших питаннях. Сьогодні кропивницькі підприємства надали 11 майданчиків для розміщення виробничих потужностей підприємств із зон бойових дій.

Усі новини