Олександр Мосін: питання захисту життя людей сьогодні є завданням №1 для міської влади Кропивницького

Понеділок, 25 липня 2022 14:15

Зважаючи на неодноразові випадки ракетних обстрілів об'єктів цивільної інфраструктури, у тому числі на території Кіровоградської області, питання захисту життя людей під час повітряних атак російських агресорів є на сьогодні завданням №1 для міської влади.

На цьому наголосив заступник міського голови Олександр Мосін під час рейдового обстеження об’єктів укриття на території обласного центру у неділю, 24 липня.

- Інспектуються усі сховища, від спеціалізованих, зведених на підприємствах для захисту працівників критичної інфраструктури до найпростіших – у підвалах житлових будинків, - відзначив Олександр Мосін. - Вчора перевірив доступність двох укриттів на території двох підприємств. Обидва сховища доступні – туди запускають містян під час сигналу «Повітряна тривога». В одному укритті на момент перевірки знайшли прихисток близько двох десятків кропивничан. Натомість до іншого сховища, яке може приймати 600 людей, не звернувся жоден. В обох укриттях створено необхідний запас води, є медична аптечка.

Заступник міського голови вважає таку низьку наповненість сховищ недостатнім інформаційним супроводом місць їх розташування безпосередньо на вулицях міста.

Мешканці Кропивницького і вимушені переселенці постійно звертаються за інформацією де знайти сховище у тому чи іншому мікрорайоні міста, як туди пройти. І така інформація має бути не тільки на сайті і в соціальних мережах. Дуже важко, перебуваючи на вулиці, в магазині, в автомобілі відразу зорієнтуватися на місцевості і визначити напрямок руху до укриття.

- Адреси в інтернеті для цього недостатньо. Повинна бути облаштована ефективна система вказівників і інформаційних табличок безпосередньо на території мікрорайонів міста, - звернув увагу Олександр Мосін. - Зокрема і в перевірених укриттях у дворах підприємств є вказівники куди рухатися до сховища. А зовні, щоб люди знали, що саме тут можна сховатися від повітряної атаки – немає жодного. Необхідно оперативно, у найкоротші терміни  виконати цю роботу.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та ЦЗ населення отримав доручення визначитися із текстом таких табличок і вказівників.  Вони мають задавати напрям руху  до сховищ від зупинок транспорту, від закладів торгівлі, від закладів громадського харчування, закладів освіти, культури тощо.

Контроль  стану і режиму роботи всіх об'єктів укриття на території Кропивницького продовжується щоденно. Комісія з перевірки укриттів у закладах освіти має цього тижня завершити свою роботу і видати усі необхідні рекомендації адміністраціям шкіл, ПТУ  і дитячих садочків.

Усі новини