Олександр Мосін: “Розчищення колодязів дорожньої ливневої системи, яка повинна забезпечити швидке проходження талих вод — під жорстким контролем”

Середа, 7 березня 2018 11:01

У міській раді Кропивнцького відбулось планове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безбеки та надзвичайних ситуацій, яка стосується безаварійного пропуску талих та паводкових вод у весняний період 2018 року під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

Як зазначила начальник обласного центру по гідрометеорології Олена Юрченко, 27 лютого на території обласного центру внаслідок потужних циклонів, які діють і до цього часу, встановився сніговий покрив, який в середньому становив 18 сантиметрів, що не перевищує середніх річних показників. Та вже після 10-го березня очікується значне потепління до +5 - +10 градусів, і до цього часу частина снігу вже стече. Танення снігу буде поступовим, оскільки денну плюсову температуру змінюватиме нічний “мінус”. Тому найбільшої неприємності, за словами Олени Юрченко, завдаватимуть талі води, що будуть стояти через забрудненість ливнівок, які крім того ще й замерзли.

Олександр Мосін наголосив на тому, що балансоутримувачі, які опікуються ливневою каналізацією, вже отримали доручення щодо інвентаризації та розчищення колодязів, які приймають талу воду. Ця робота на даний час проводиться і її виконання перебуває на постійному контролі профільного заступника міського голови.

- Під час інспектування міста, ми упевнились, що вже є розчищені від снігу колодязі, готові приймати талу воду, - зазначив Олександр Мосін. - Але в місті є і такі місця, наприклад, територія біля ринку “Босфор” та вулиця Михайлівська, які потребують реконструкції проїжджих частин через постійне їх затоплення. Тут у перспективі планується встановлення дренажних колодязів, які будуть прийняті у загальну ливневу інженерну комунікацію.

Усі новини