Олександр Мосін: у Кропивницькому навчання розпочнеться тільки в тих школах, де є укриття

Понеділок, 25 липня 2022 17:30

Усе менше часу лишається до початку навчального року і все більше викликає занепокоєння у батьків учнів і вчителів, чи будуть вони у безпеці у школах і дитячих садочках. Чи всі заклади мають укриття, у якому вони стані і коли вони мають бути повністю готові, розповів заступник міського голови Олександр Мосін.

- У Кропивницькому 37 закладів середньої освіти, 39 закладів дошкільного виховання і 5 позашкільних закладів. .Відповідно до розпорядження начальника ОВА, створена спеціальна комісія, яке вже перевірила всі міські заклади освіти. Складені відповідні акти обстеження, на підставі яких керівники кожного закладу отримають відповідні консультації і завдання, привести укриття до відповідних стандартів. Зараз проводиться ця робота, а потім - контроль за виконанням. Якщо у якомусь закладі неможливо облаштувати укриття, то там не можна проводити офлайн навчання. Зокрема, там, де не можна облаштувати два входи і виходи, діти за парти не сядуть. Учні таких шкіл будуть переміщені в інші, де є укриття, а навчання організовуватиметься у дві зміни, - повідомив Олександр Мосін.

Готовність укриттів у школах має бути завершена до 12 серпня. Ці ж вимоги стосуються і дитячих садочків.

Крім того, посадовець закликав усіх кропивничан не нехтувати сигналами повітряної тривоги і ховатися в укриття. Навіть найпростіші сховища рятують життя.

Усі новини