Олександр Мосін: впровадження у Кропивницькому режиму надзвичайної ситуації має об’єднати громаду у протистоянні з епідемією

П'ятниця, 27 березня 2020 15:56

Впровадження на території Кропивницького режиму надзвичайної ситуації має на меті об’єднати зусилля всієї громади у протидії підступному і небезпечному захворюванню – коронавірусній інфекції.

На цьому наголосив голова міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник міського голови Олександр Мосін, коментуючи впровадження в обласному центрі посилених заходів карантину під час зустрічі з представниками засобів масової інформації сьогодні, 27 березня.

- Карантинні заходи дадуть результат, якщо всі мешканці міста усвідомлено будуть їх дотримуватися, - відзначив Олександр Мосін. – Зрозуміло, що такі заходи носять обмежувальний характер, тому не можуть бути популярними. Але, у даному випадку, потрібно поставити мету перемогти вірус понад усі інші проблеми, тоді ми зможемо перемогти.

Заходи, запроваджені міською комісією з ТЕБ та НС повинні виконати два головних завдання: скоротити до мінімуму кількість контактів мешканців між собою і поставити перед корона вірусом захисний бар’єр у вигляді дезінфікованих поверхонь місць масового перебування людей.

Для цього у Кропивницькому вводиться спеціальний режим роботи громадського транспорту: з тимчасовим призупиненням пільгових перевезень і обмеженням кількості пасажирів до 50% від місць для сидіння. Для цього запроваджується механізм інтенсивної дезінфекції у житлових, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах та щоденної дезінфекції зупинок громадського транспорту.

  Питання організації контрольно-пропускних пунктів на в’їздах до обласного центру опрацьовується спільно з облдержадміністрацією, управлінням Національної поліції та Державної служби надзвичайних ситуацій. Жорстка заборона в’їзду на території міста буде запроваджена у разі погіршення епідеміологічної ситуації. У такому випадку належно облаштують на блок-постах по всіх шести напрямках руху системи освітлення, шлагбауми, санітарні бар’єри, забезпечать необхідну кількість примірників медико-санітарних декларацій, медичний контроль тощо.

Олександр Мосін також подякував усім кропивничанам, які у складний час долучилися до багатьох громадських ініціатив – допомоги у придбанні необхідного обладнання і предметів індивідуального захисту, організації підвезення медичного персоналу, закупівлі дезінфікуючих засобів, підтримці самотніх людей поважного віку.

- Тільки неухильне дотримання основних вимог і правил запровадженого режиму надзвичайної ситуації допоможе нам гідно зустріти новий виклик і вистояти у протистоянні з пандемією, - звернувся до кропивничан Олександр Мосін.

Усі новини