Олександр Вергун: комунальники Кропивницького оперативно реагують на складні погодні умови

Вівторок, 15 грудня 2020 11:04

Від початку грудня для боротьби з ожеледицею на дорогах  Кропивницького комунальне підприємство “Уніаерсал-2005” задіяло сім одиниць спеціалізованої техніки та використало 467 тонн посипкової суміші.

Про це сьогодні, 15 грудня, під час брифінгу повідомив заступник міського голови Олександр Вергун.

- Роботи з утримання вулично-дорожньої мережі в обласному центрі проводяться відповідно до затвердженого графіка фахівцями КП “Уніаерсал-2005”. У першу чергу техніка працює на магістральних вулицях міста, якими здійснюється рух громадського транспорту, а також забезпечується проїзд до закладів соціальної, торговельної інфраструктури, навчальних та медичних закладів, - відзначив Олександр Вергун. - Після розчищення основних транспортних магістралей опрацьовуються заявки, які надходять на адресу диспетчерської служби комунального підприємства.

За інформацією посадовця, для розчищення доріг від снігу та ліквідації наслідків негоди спеціалісти КП “Універсал-2005” переобладнали 30 одиниць комунальної техніки: два піскорозкидувачі ЗІЛ, шість піскорозкидувачів МАЗ, три снігоплунжерні очисники КМД-130, чотири самоскиди, дев’ять підмітально-прибиральних тракторів, три навантажувачі, два автогрейдери та один екскаватор. Загалом, комунальним підприємством для утримання вулично-дорожньої мережі міста в зимовий період 2020/2021 було заготовлено 6,164 тисяч тонн посипкового матеріалу: 653 тонни солі, 5511 тонн відсіву та 30 тисяч літрів паливно-мастильних матеріалів. 

- За час негоди, 12 та 13 грудня, для посипки доріг було використано 280 тонн посипкової суміші та 500 літрів паливно-мастильних матеріалів, задіяно 7 одиниць спеціалізованої техніки КП “Універсал-2005”, - повідомив Олександр Вергун. - Для розчищення та підсипання міських парків і скверів залучається техніка КП “Благоустрій”: два трактори МТЗ, екскаватор “Боксер” та трактор ХТЗ. Для ліквідації наслідків негоди цими вихідними комунальне підприємство використало 2,5 тонни посипкового матеріалу.

З метою недопущення травматизму, спричиненого складними погодними умовами, працівники міських ЖЕО посипали протиожеледними сумішами 36 тисяч квадратних метрів тротуарів та 50 тисяч квадратних метрів прибудинкових територій.

Питання своєчасного та належного реагування на складні погодні умови, недопущення нещасних випадків і травматизму кропивничан перебувають на постійному контролі головного управління ЖКГ міської ради, наголосив Олександр Вергун.

Усі новини