Олександр Вергун: міська влада Кропивницького розриває договірні відносини з перевізником, що обслуговував маршрут №274

Вівторок, 16 березня 2021 11:23

Схема руху тролейбусу №11 у Кропивницькому не змінюватиметься. Він продовжуватиме курсувати із селища Нового до аеропорту.  Про це повідомив заступник міського голови Олександр Вергун  під час брифінгу сьогодні, 16 березня.

У вівторок, 15 березня, рейси цього маршруту вирішили завершувати на площі Богдана Хмельницького. На меті мали скоротити інтервали між часом відправлення тролейбусів із селища Нового в години пік. Адже, попри те, що восени місто підсилило сполучення з Новим додатковим транспортом, у ранковий час  на зупинках селища, як і раніше, одно збираються великі черги. Проте, за словами Олександра Вергуна, цей маршрут виявився також дуже зручним для мешканців інших мікрорайонів, тому його не змінюватимуть.

- До управління розвитку транспорту та зв’язку  і до міського голови Андрія Райковича надійшло чимало звернень від містян з проханням не змінювати схему руху 11-го тролейбусного маршруту. Ми дослухалися, тож відсьогодні тролейбус курсуватиме за традиційним маршрутом, - відзначив посадовець.

Водночас Олександр Вергун наголосив на тому, що приватний перевізник, маршрутні таксі якого курсували за маршрутом №274 систематично порушував умови договору, тому угоду з ним розривають. Наразі місто шукає перевізника, з яким планує укласти тимчасовий договір, аж поки не буде проведено наступний конкурс на перевезення.

- Хочу зазначити також, що відсьогодні, в години - пік до селища Нового курсуватиме додатковий, п’ятий, тролейбус. Також продовжує працювати автобус для дітей, який возить їх до учбових закладів. Щодня він перевозить півсотні школярів.

Міська влада підготувала своє чергове звернення до Кабінету Міністрів України з обґрунтуванням неефективності обмеження на перевезення пасажирів лише за кількістю місць для сидіння, наголосив Олександр Вергун. Адже нині великогабаритні автобуси та тролейбуси використовуються лише на 25% від їхньої реальної заповнюваності.

Усі новини