Олександр Вергун: усі недобудови у Кропивницькому мають бути надійно огородженими і благоустроєними

Четвер, 11 березня 2021 16:21

Тема організації високого рівня безпеки та належного благоустрою на недобудованих об’єктах у Кропивницькому стала сьогодні, 11 березня, головним питанням порядку денного робочої наради заступника міського голови Олександра Вергуна з власниками недобудов.
До розмови долучилися також керівники профільних виконавчих органів міської ради: управління капітального будівництва, управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, управління містобудування та архітектури, управління ДАБК, міської інспекції з благоустрою.

- Мета нашої зустрічі одна: навести на територіях недобудов порядок, - наголосив Олександр Вергун. – Зважаючи на значний резонанс, який викликають нещасні випадки і смерті, у тому числі дітей, на таких об’єктах, це питання перебуває на особистому контролі міського голови Андрія Райковича. Всі недобудови мають бути огороджені без будь-якої можливості потрапляння сторонніх осіб на будівельний майданчик. І на всіх майданчиках повинен підтримуватися санітарний порядок і благоустрій.

За інформацією заступника міського голови, всього на території Кропивницького зареєстровано 27 недобудованих об’єктів. Дев’ять з них залишаються у критичному стані, тож їхніх власників і запросили до міської ради аби визначити план дій з виправлення ситуації.

- Із запрошених дев’яти власників сьогодні прийшли четверо, можливо у решти були об’єктивні причини, але ми їх продовжуватимемо розшукувати і вимагати наведення порядку на територіях заморожених будівництв, - наголосив Олександр Вергун. - Шляхи убезпечення недобудов можуть бути різними і міська влада пропонує свою допомогу у пошуку найоптимальнішого.

Зокрема, членам житлово – будівельного кооперативу «Політ» запропонували надати пакет документів на будівництво, щоб вивчити можливість переведення об’єкту до комунальної власності і завершення зведення житлового будинку за участі коштів міського бюджету. Олександр Вергун також запропонував правлінню кооперативу провести за участю міської влади тристоронню зустріч з потенційним інвестором, який погодиться взяти на себе добудову об’єкту, щоб пришвидшити усі підготовчі процеси.

Продовжують пошуки інвесторів і головне управління Національної поліції в Кіровоградській області та регіональне управління Держмолодьжитло, які відповідають за будівельні майданчики по вулицях Степана Кравчинського і Васнєцова відповідно. А от славнозвісний «Колізей» поряд з будівлею обласного центру дитячо-юнацької творчості по вилиці Шульгиних має шанси потрапити до державної програми «Велике будівництво» і на його місці з’явиться сучасний мультиплекс: спортивно – розважальний комплекс.

У той же час т.в.о керівника інспекції з благоустрою попередив - порядок на території недобудов мають забезпечувати їхні власники і спецінспекція продовжуватиме слідкувати за дотриманням правил благоустрою та складати протоколи на осіб, що допускають порушення законодавства.

Усі новини