Олександр Вергун: весь об’єм робіт з ямкового ремонту доріг у Кропивницькому за сприятливої погоди плануємо виконати до липня

Середа, 3 квітня 2024 16:23

Ремонтні роботи на транспортних магістралях Кропивницького розпочалися вже в кінці березня з фрезерування дорожнього покриття, зокрема по вулицях Святослава Хороброго, Миколи Левитського і перехрестя з вулицею Варшавською, по вулицях Кавалерійській, Джерельній, Кільцевій, Любомира Гузара, на черзі - вулиці Леоніда Каденюка та Юрія Коваленка, Після фрезерування, ремонтні бригади одразу ж беруться до укладки асфальту.

Загалом на цей сезон в місті заплановано ремонт 25 тис. м² вулично-дорожньої мережі. Про це розповів заступник міського голови Олександр Вергун під час брифінгу в міській раді сьогодні, 03 квітня.

- У березні спеціалісти головного управління житлово-комунального господарства об'їхали та проаналізували стан вуличної мережі міста. Комісія склала акт про ті ділянки, де першочергово треба виконувати ремонт. Це 25 тис. м² пошкодженої вуличної мережі. Складено план робіт. І вже в березні комунальне підприємство “Універсал 2005”, яке власне, утримує вулично-дорожну мережу в місті, провело процедури публічних закупівель на придбання матеріалів - асфальтобетону, щебеню, відсіву, бітумної емульсії та паливно-мастильних матеріалів. Придбали  також ще одну установку ямкового ремонту – УЯР, тепер їх у місті дві, - зазначив посадовець.

За словами Олександра Вергуна, на цей рік для виконання робіт з утримання дорожньої мережі працівниками КП “Універсал-2005” виділено 56 мільйонів гривень.

Наразі уже закуплено 2400 тон асфальтобетону на 10,3 мільйона гривень, 100 тон бітумної емульсії на 2 мільйони гривень. Цього об'єму матеріалів при щоденній роботі вистачить до червня включно.

Окрім цього на один мільйон гривень закупили відсів та щебінь і  майже на 12 мільйонів гривень - паливно-мастильних матеріалів.

Дві машини УЯР розпочали свою роботу зі Знам'янського в'їзду в місто на Олександрійському шосе. Потім вони перебазуються на вулиці Героїв Маріуполя, Холодноярську, Першу Виставкову. Таким чином ямкові ремонти починаються зі вʼїздів у місто.
Актуальним в  плані робіт залишається селище Нове з центральною вулицею Металургів - на кінець тижня туди також зайдуть ремонтники.

Як зазначив заступник міського голови, асфальтний завод видає матеріали в тих об'ємах що потрібно для виконання робіт, ремонтні бригади укомплектовані, зокрема долучили на підряд іще бригаду від Облавтодору.

Згадав Олександр Вергун і про торішні перехідні об'єкти поточного ремонту, він також зазначив, що роботи тут будуть завершені, це, зокрема, вулиці Євгена Тельнова, Євгена Чикаленка, Преображенска та проспект Університетський, щоб завершити тут робити необхідно 11.4 мільйона гривень. Підрядники, акцентував увагу Олександр Вергун, за власний кошт ліквідують усі недоліки, які з’явилися в зимовий період на чорновому шарі асфальту, вкладеному на проспекті Університетському та Євгена Тельнова і дорожньому покритті по вулиці Преображенській. Укладено також угоди на виконання ремонтних робіт по вулиці Кавалерійській.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01