Опозиція продовжує блокувати роботу сесії міської ради у Кропивницькому

Вівторок, 4 квітня 2017 11:59

Сьогодні, 04 квітня, чергове засідання восьмої сесії міської ради знову не змогло розпочати свою роботу через відсутність кворуму. Електронне табло за результатами реєстрації показало недостатню для відкриття засідання кількість депутатів у залі – 21 депутат і міський голова, разом – 22 особи.

До порядку денного сьогоднішнього засідання сесії включені питання, прийняття рішень з яких є надзвичайно важливими для громади, відзначив міський голова Андрій Райкович. Передусім, це надання матеріальної допомоги на лікування важкохворим кропивничанам. Є люди, для яких отримання коштів від міської влади є питанням життя і смерті, вони не можуть чекати, а тому ігнорування їхнього прохання про домогу не можна виправдати нічим, жодними політичними амбіціями, відзначив Андрій Райкович.

Крім того, сьогодні міська рада мала залучити до міського бюджету державну субвенцію у сумі понад сім мільйонів гривень на виплату пільг і житлових субсидій мешканцям міста.

Критичним залишається і вирішення питання фінансування заробітних плат педагогічним колективам професійно-технічних училищ міста.

- Якщо ми сьогодні не внесемо зміни до міського бюджету, вчителі ПТУ у квітні залишаться без заробітних плат, а значить і без засобів до існування, як і учні-сироти, які не зможуть отримати стипендії, - наголосив депутат Олег Краснокутський. – Тому пропоную педагогам ПТУ активніше відстоювати власні права, вимагати від опозиціонерів з’явитися до сесійної зали і працювати на громаду.

Депутат Анатолій Ларін порівняв дії колег, які зривають засідання сесії із тактикою терористів, а заручниками у цій ситуації виявилася вся громада міста.

Невирішеними, у разі зриву сесії, залишаться і сотні питань регулювання земельних відносин, серед яких і виділення земельних ділянок для будівництва учасникам АТО та особам з обмеженими фізичними можливостями.

Міський голова не полишає спроб об’єднати депутатський корпус навколо інтересів громади. Андрій Райкович оголосив перерву до 12.00 і повідомив, що за цей час намагатиметься переконати депутатів від опозиції у тому, що пріоритетом для міської влади є ефективне господарювання у місті та інтереси громади

Усі новини