Оренда і приватизація комунального майна залучили до міського бюджету Кропивницького 10,8 мільйонів гривень

Вівторок, 11 лютого 2020 16:42

Сьогодні, 11 лютого, в рамках звітної сесії за результатами виконання бюджетних програм у 2019 році про діяльність управління комунальної власності міської ради Кропивницького  інформував його керівник Олег Колюка.

За словами посадовця, основним завданням управління є реалізація місцевої політики у сфері управління комунальною власністю.У 2019 році фахівці управління забезпечили виконання наданих повноважень за  трьома бюджетними програмами.

Фактичний обсяг фінансування з міського бюджету за бюджетною програмою «Керівництво і управління у сфері комунальної власності» складає 2 031,5 тис. грн.

За бюджетною програмою «Інші заходи у сфері зв’язку, телекомунікації та інформатики» складає  84,1 тис. грн., в тому числі за загальним фондом – 48,1 тис. грн., за спеціальним фондом – 36,0 тис. грн.

За бюджетною програмою «Інші заходи, пов’язані з економічною діяльністю» - 2 262,5 тис. грн., в тому числі за загальним фондом – 1 089,7 тис. грн., за спеціальним фондом – 1 172,8 тис. грн.

Станом на 01 січня 2020 року дебіторська та кредиторська заборгованості по управлінню комунальної власності  за цими бюджетними програмами відсутні.

- Протягом 2019 року від передачі в оренду нерухомого майна та ЦМК при плані надходження коштів до міського бюджету 4 302,0 тис. грн., фактично надійшло 5 789,9 тис. грн. Перевиконання планових показників 2019 року становить 1 487,9 тис. грн., - відзначив  Олег Колюка.

На виконання рішень міської ради управління забезпечило приватизацію 16 об’єктів нерухомості комунальної власності малої приватизації, у тому числі один об’єкт - незавершене будівництво по вул. Котляревського, 2-б, проданий з аукціону через систему «ProZorro.Продажі», а 15 об`єктів приватизовано шляхом викупу орендарями.

Від продажу комунального майна за вказаний період при плані надходження коштів до міського бюджету 4 606,0 тис. грн., фактично перераховано 5 025,4 тис. грн.  Перевиконання планових показників 2019 року становить 419,4 тис. грн. Загалом, від оренди та приватизації комунального майна за 2019 рік до міського бюджету надійшло 10 815,3  тис. грн.

Крім того, за звітний період перераховано до Державного бюджету України 3 120,0 тис. грн податку на додану вартість.

Управлінням комунальної власності в межах справи про банкрутство колишнього орендаря - ТОВ «Єлисаветградська транспортна кампанія» у 2019 році фактично стягнуто заборгованість з орендної плати за оренду ЦМК «Кіровограделектротранс» у розмірі 1 589,8 тис. грн.

За інформацією Олега Колюки, відповідно до рішення Господарського суду Кіровоградської області, яке залишено в силі апеляційним і касаційним судами, за позовом управління комунальної власності Міської ради міста Кропивницького орендна плата за використання готельного готелю «Київ» встановлена у розмірі 922,4 тис. грн. на місяць без урахування  ПДВ.

- У зв’язку з фінансовою неспроможністю колективного підприємства «Центр-Готель» виконувати обов’язки орендаря по договору оренди було підписано двосторонній договір про дострокове розірвання договору оренди з правом наступного викупу будівлі готелю «Київ», - зазначив начальник управління, - Згідно з актом приймання - передачі  від 15 листопада 2019 року управління комунальної власності міської ради, як Орендодавець, прийняло, а колективне підприємство «Центр-Готель», як Орендар, передало з оренди  готельний комплекс «Київ» загальною площею 7711,86 кв.м. На даний час  ведеться робота по залученню інвесторів для розбудови сучасного готелю на базі колишнього готелю «Київ».

У провадженні Господарського суду Кіровоградської області знаходиться справа про стягнення з колективного підприємства «Центр-Готель» боргу з орендної плати в розмірі 9 303,1 тис. грн.

Крім того, з метою ефективного використання комунального майна, управлінням передаються в оренду на короткочасний термін вільні площі в будівлі по вул. Великій Перспективній, 50.

- Станом на 31 січня 2019 року за оренду цих приміщень загальною площею 495,0 кв.м надійшло близько 64,6 тис. грн. Попередній орендар сплачував за всю будівлю  лише 12,0 тис. грн, - наголосив Олег Колюка.

Управління також постійно проводить роботу з юридичного захисту об’єктів комунальної власності. Вживаються досудові заходи до орендарів-боржників та осіб, що неправомірно використовують комунальне майно, а за необхідності вживаються заходи судового захисту.

На погашення боргів минулих періодів внаслідок вжитих управлінням заходів від ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» за 2019 рік надійшло 1 523,4 тис. грн.

 

Усі новини