Осінь з музикою Кароля Шимановського у Кропивницькому

Вівторок, 8 жовтня 2019 10:05

У Кропивницькому триває XVII мистецький фестиваль імені  Кароля Шимановського. У програмі фестивального свята «Осінь з музикою Кароля Шимановського» не тільки захоплюючі концертні зустрічі з всесвітньо відомими виконавцями, а й цікаві обговорення бібліографічних новинок у світ  музики.

Так у суботу, 05 жовтня в ОУНБ ім. Д. Чижевського відбулася презентація колективної монографії "Шимановські, Блюменфельди, Нейгаузи: музичні родини на перехресті культур". Книга розкриває маловідомі сторінки генеології, життєвого і творчого шляху представників трьох видатних музичних родин у зв'язках з їхньою малою батьківщиною, а також актуальність і всесвітнє значення творчої і педагогічної спадщини цих майстрів.

Книгу представляв редактор-упорядник монографії, незмінний керівник фестивалю ім. К. Шимановського та директор музею музичної культури ім. К. Шимановського - Олександр Полячок. Він відзначив, що в книзі зібрані наукові статті мистецтвознавців з різних країн, та наукових співробітників музею.

Окрасою презентації став концерт із творів композитора Кароля Шимановського у виконанні Світлани Концедаловаї ти Марії Полячок: прозвучала арія Роксани з опери "Король Рогер".

Продовженням фестивалю цього вечора став концерт у залі Кропивницького музичного коледжу видатного композитора, піаніста та автора статей  монографії - Джонатана Павелла з Великобританії.  Під час концерту прозвучали твори Олексія Станьчинського, Жоржа Конюса, Сергія Рахманінова, Кароля Шимановського та Фелікса Блюменфельда. Публіка зустріла бурхливими оваціями чудове виконання піаніста.

Усі новини