Осінь з музикою Кароля Шимановського у Кропивницькому

Четвер, 4 жовтня 2018 16:11

Традиційно 03 жовтня, в день народження Кароля Шимановського, з покладання квітів до меморіальної дошки видатному митцю світового рівня розпочався ХУІ мистецький фестиваль його імені, присвячений сторіччю проголошення Незалежності України, та сторіччю відновлення Незалежності Польщі.

Урочистості відбулися біля будинку де знаходиться мистецький факультет Центральноукраїнського педагогічного університету ім. В. Винниченка. Саме в цьому історичному приміщенні під час революційних подій 1917-1919 років була розташована редакція газети Добровольчої Армії «Війна та мир» в якій Кароль Шимановський був дописувачем статей, а згодом в концертній залі цієї будівлі відбувалися концерти за участю Кароля Шимановського, Генріха Нейгауза та інших видатних постатей для населення.

Церемонію відкрив директор музею музичної культури ім. К. Шимановського – Олександр Полячок. Він відзначив, що вже 16 років поспіль на малій батьківщині видатного композитора проходить міжнародний фестиваль, в якому беруть участь митці-музиканти з різних країн світу, де звучать шедеври світової музики, та найвідоміші твори самого Кароля Шимановського.

Олександр Полячок також презентував програму фестивалю, який триватиме до 03 листопада, та запросив кропивничан і гостей міста на черговий захід: 04 жовтня о 16. 00 в приміщенні ОУНБ ім. Д. Чижевського розпочнеться творча зустріч з Народним артистом України, композитором Володимиром Губою.

Усі новини