Осінні шкільні канікули у Кропивницькому розпочнуться 18 жовтня

Вівторок, 12 жовтня 2021 12:29

Для 34 кропивницьких закладів освіти осінні канікули розпочнуться з 18 жовтня і триватимуть два тижні - до 31 жовтня. Про це повідомила начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко під час брифінгу  сьогодні, 12 жовтня.

За словами посадовиці, продовжиться навчання в Ліцеї “Науковий”, яка базується в приміщенні ЦДПУ ім. В.Винниченка, і тут довгі канікули заплановані у січні, за розкладом роботи   університету.

Іще шість загальноосвітніх закладів планували йти на осінні канікули з 25 жовтня на один тиждень, але через перестороги по температурному режиму, питання канікул тут іще буде обговорюватися на педрадах.

- Ймовірно, що усі школи, крім Ліцею “Наукового”, підуть на канікули уже з понеділка, - зазначила Лариса Костенко.

Очільниця міського управління освіти також зауважила, що на період осінніх канікул працюватимуть усі заклади позашкільної освіти.  Їх у місті — 5 стаціонарних і 20 центрів при школах.

- Під час канікул працюватимуть усі заклади позашкільної освіти. Графіки їхньої роботи будуть оприлюднені на сайті управління. Працюватимуть вони в першу половину дня і практикуватимуть заняття на вулиці, якщо дозволятиме погода, - підкреслила Лариса Костенко.

Що стосується дошкільних навчальних закладів, то приміщення трьох із них уже обігріваються електроопаленням, решта — на централізованому і чекають початку опалювального сезону. Посадовиця наголошує, що температурний режим в садочках управління моніторить щоденно і надає відповідні рекомендації їхнім керівникам. При цьому, за словами Лариси Костенко, в закладах освіти дозволяється використовувати безпечні обігрівачі.

Усі новини