«Осіння нота українського романсу»: у Кропивницькому відбувся вечір бардівської пісні

Вівторок, 11 жовтня 2022 15:54

Днями у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбувся музично-літературний вечір «Осіння нота українського романсу».

Ініціаторами й організаторами заходу стали науковці музею та очільник відомого на Кіровоградщині клубу авторської пісні і поезії «Байгород» Віктор Холявко. Як відомо, назву «Байгород» має і повість нашого земляка, видатного письменника Юрія Яновського, який з великим захопленням писав про місто свого юнацтва. 

У Кропивницькому клуб авторської пісні  діє вже сім років. У його доробку – фестивалі, вечори до ювілейних дат письменників, пам`ятні концерти, зустрічі з молодіжною аудиторією, виступи місцевих  бардів тощо.

Під час зустрічі науковиця Наталія Мельниченко розповіла присутнім про історію появи такого музичного жанру як романс.

Гості переглянули також відеоролик, присвячений діяльності клубу «Байгород». А потім у виконанні Віктора Холявка прозвучали ліричні романси «Рокова зустріч», «Дощ і я», «Забута гітара», «Під звуки романсу». Колегу підтримали місцеві барди  Ростислав Климишин, Сергій Соколенко та Петро Семеон.  

Авторська поезія прозвучала від членів Кіровоградського обласного літературного об’єднання «Вітрила» Наталії Шмітке та Тетяни Березняк.

Захід став справжнім  подарунком для всіх шанувальників українського романсу. Як і за часів життя корифеїв, у будинку Тобілевичів звучала музика і поетичне слово.

Усі новини