Освіта в часи нових викликів: у Кропивницькому стартував другий цикл Нової української школи

Четвер, 27 серпня 2020 09:22

У середу, 26 серпня, у Кропивницькому відбулася щорічна серпнева нарада педагогічних працівників. Цьогоріч її провели на відкритому майданчику Парку Перемоги: тут зібралися вчителі, керівники закладів освіти з усього міста, аби поспілкуватися, обмінятися досвідом та новими ідеями.

Особлива увага цього річ приділялася наставникам першокласників. Вже третій рік в обласному центрі триває реалізація програми «Нова українська школа». Варто зауважити, що у Кропивницькому втілення проєкту НУШ триває успішно.

Сьогодні вчителі початкових класів приймають естафету у першопрохідців: педагогів, які 3 роки тому розпочинали роботу за програмами Нової української школи - школи нових можливостей, різнобічного розвитку дитини та комфортного освітнього середовища.

Першим з вітальним словом до освітян звернувся міський голова Андрій Райкович.

- Зранку на педагогічній конференції я наголосив, що ми — колеги. Адже і міська влада, і велика педагогічна спільнота міста мають єдине завдання - забезпечити якісні освітні послуги, виховати розумних, конкурентних, креативних молодих людей. І щоб вони свої знання присвятили не чужій, а рідній країні, - відзначив міський голова. - І ваша роль у цьому процесі надзвичайна. Бо як ви розпочнете цей довгий шлях із першого класу, які зерна посієте в маленьких душах, такі потім і пожнемо результати. Ми вже маємо перший досвід, перші три роки Нової української школи. Вам продовжувати цю історію новітньої, сучасної української педагогіки. Але знайте: методики, інструменти навчання можуть змінюватись. Головне незмінне: любити дітей. Віддавати їм часточку свого серця.

З початком нового навчального року колег привітала і начальниця управління освіти Лариса Костенко.

- Шановні вчителі початкової школи, директори освітніх закладів, гості! Щиро вітаю усіх присутніх на нашому урочистому зібранні  з прийдешнім Днем знань. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень і висот. Для освітньої галузі Кропивницького, як і для всієї України, це ще один рік Нової української школи. Як відомо, якісна освіта – запорука успішного майбутнього! Освіта має бути національним пріоритетом, основою для розвитку особистості, суспільства, держави, - висловила переконання Лариса Костенко. - Вірю, що учительська громада міста Кропивницького   може реалізувати непрості завдання, що стоять перед сучасною українською освітою.  

Цього дня перед колегами виступили і педагоги, чиї вихованці завершили перший цикл навчання у Новій українській школі. Вони поділилися власним досвідом про адаптацію  найменших учнів до нових перспектив української школи. Другий цикл Нової української школи у Кропивницькому стартував.

Усі новини