Паліїв листя у Кропивницькому штрафуватимуть активніше

Понеділок, 9 вересня 2019 17:29

На необхідності забезпечення суворішої відповідальності паліїв листя і сміття у Кропивницькому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 09 вересня.

Очільник міста звернув увагу керівників районних у Кропивницькому рад на наполегливому проведенні інформаційної роботи з мешканцями приватного сектору щодо непоправної шкоди, яке завдає навколишньому середовищу спалення сухого листя. Спецінспекція працює щоденно, паліїв знаходять, але щовечора приватний сектор знов димить.

- Я прошу поліцію, дільничних інспекторів, МНС — посилити боротьбу з нерадивими господарями, - звернувся міський голова. - Прошу журналістів взяти участь у спільних з правоохоронцями спільних вечірніх рейдах. Покажіть цю ганьбу, назвіть прізвища, складайте протоколи, викликайте на адмінкомісію.

Зауваження від міського голови також отримала компанія “Екостайл” через пере накопичення сміття на кількох контейнерних майданчиках.

- Тільки одну апаратку я не згадаю про «Екостайл», місто у смітті, - наголосив Андрій Райкович. - Так не можна працювати, чесні партнери так не чинять. У вас вийшла з ладу одна машина, ви не повинні зупиняти процес збору сміття! Залишати центральні вулиці з переповненими сміттєвими баками — такого у 30-градусну спеку не можна допустити!

Ще одне завдання міський голова поставив перед Кропивницьким водопровідно-каналізаційним господарством – терміново благоустроїти всі місця розриття після ліквідації поривів на мережах.

- Я в черговий раз прошу залатати ями після поривів. Зверніть увагу на периметри Ковалівського парку. Там на День міста проходитимуть найважливіші і надзвичайно велелюдні заходи. І їх зустрічатимуть ваші ями, - заявив міський голова.

Андрій Райкович також звернув увагу комунальників на необхідності навести порядок на в'їздах до міста. Як мінімум — підлаштувати сходинки до знаків, впорядкувати квіти, викосити траву. Вандали знову замалювали дорожні знаки “Кропивницький” з боку об'їзного кола від Завадівки.

- Я хочу звернутися до тих, хто це робить, - підкреслив міський голова.- Відновлювати написи — це не п'ять гривень! Ми могли б пару ліхтарів замінити на околицях замість поновлення знаків. А поліція могла б вже давно спіймати хуліганів!

Усі новини