Пам’яті бойових медиків: у Кропивницькому відбувся турнір з тактичної медицини

Понеділок, 18 грудня 2023 16:21

У Кропивницькому в спортивній залі дитячо-юнацького клубу «Надія» провели перший турнір з тактичної медицини, присвячений пам’яті бойових медиків. Організаторами турніру виступили управління молоді та спорту Кропивницької міської ради, “Центр готовості цивільних. Кропивницький” та громадська організація «Мобільна волонтерська група».

- Кропивницький пам’ятає своїх героїв. Тих, хто ризикував своїм життям і здоров’ям, рятуючи бійців. Ми низько схиляємо голови, вшановуючи подвиг усіх героїв-медиків з великими серцями, а особливо тих,  хто врятував інших, але не вберіг себе. Вічна шана і повага янголам війни, - наголосила заступниця начальника управління молоді та спорту міської ради Катерина Черкасська.

У турнірі взяли участь 11 команд старшої учнівської та студентської молоді, які представляли: Донецький державний університет внутрішніх справ,  громадську організацію «Центурія», КЗ «НВО № 32 «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, позашкільний центр «Школа мистецтв», Комунальний заклад «Лідер» Кропивницької міської ради», Кропивницький аграрний фаховий коледж, Комунальний заклад «Академічна гімназія Кропивницької міської ради», Кропивницький інженерний фаховий коледж ЦНТУ, Комунальний заклад «Центр науково-технічної творчості «Каскад», Комунальний заклад «Ліцей «Сокіл» Кропивницької міської ради та Кіровоградський медичний фаховий коледж ім. Є. Й. Мухіна.

- Ані дві повітряні тривоги, ані час, проведений в укритті не завадили нам визначити найвитриваліших та найвправніших у тактичній медицині, - ділиться враженнями очільниця громадської організації «Мобільна волонтерська група» Наталія Салімова.

Для учасників змагань організували тестування з тактичної медицини та чотири практичні зони: тампонада, серцево-легенева реанімація, спорядження-зброя та симулятор fpv-дрона. Команди, які чекали своєї черги, мали змогу поліпшити теоретичні знання та практичні навички.

До судейської колегії були запрошені: ветеран російсько-української війни, інструктор “Центру готовності цивільних. Кропивницький” Михайло Дудурич, військовослужбовець за позивним «Герасим», військовослужбовець, бойовий медик за позивним «Хатіко», інспектор роти тактико-оперативного реагування, бойовий медик Зведеного загону Департаменту патрульної поліції Дмитро Перехрест, викладач навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області Юрій Муконін.

Перше місце в турнірі посіла команда «Патріоти» Донецького державного університету внутрішніх справ, друге місце розділили між собою команди «Козаки» та «Дельта форс» громадської організації «Центурія», почесне третє – за командою «SMG: SPECIAL MEDIKAL GROUP» Кіровоградського медичного фахового коледжу ім. Є. Й. Мухіна.

Переможці отримали відзнаки від управління молоді та спорту, авторські нагороди від громадської організації «Мобільна волонтерська група», виплавлені із гільз калібру 30 мм у формі янголів.

Бойовий медик за позивним «Хатіко» вручив заохочувальні призи переможцям. Водночас, військовослужбовці за вправність та сильну підготовку додатково відзначили двох учасниць з позивними «Стрічка» та «Ісус», вручили заохочувальні призи та подарували власні унікальні шеврони.

У свою чергу, учасники заходу подарували військовослужбовцям прапор із побажаннями та слова вдячності захисникам і захисницям.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13