Пам’ятною ходою у Кропивницькому вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Четвер, 15 лютого 2018 16:29

Сьогодні, 15 лютого, у Кропивницькому, як і по всій Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав. У цей день далекого 1989 року радянські війська були виведені з території Афганістану.

Глибоко в народну пам’ять врізалась Афганська війна. Вона чорним крилом торкнулась українських родин, стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей - тих, хто безпосередньо знаходився на Афганській землі, і тих, хто безмежно довгими й тривожними днями і ночами чекав дома повернення своїх синів, чоловіків, батьків, коханих, друзів. Історія цієї війни написана кров’ю солдатів та сльозами матерів, обелісками загиблим воїнам.

У бойових діях на території Афганістану взяли участь понад 160 тисяч солдатів і офіцерів з України, понад 8 тисяч зазнали поранення, 3360 не повернулися додому. Кіровоградщина втратила 116 молодих хлопців, 123 стали інвалідами.

Воїни-афганці, учасники інших локальних війн і миротворчих операцій добре знають ціну війні і тому у важкий для країни час, з перших днів війни на українському сході, відстоюють територіальну цілісність та незалежність нашої країни, борються за мир та спокій на рідній землі. Багато з них, не зважаючи на вік і стан здоров’я, зі зброєю в руках сьогодні боронять країну, беруть активну участь у волонтерському русі, демонструючи високий професіоналізм, патріотизм та безмежну відданість Україні.

З нагоди визначної дати воїни-інтернаціоналісти та громадськість міста пам’ятною ходою пройшли від площі Героїв Майдану до пам'ятника “Воїнам- інтернаціоналістам усіх поколінь”.

В урочистостях взяли участь міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов. Разом із учасниками ходи вони хвилиною мовчання і покладанням квітів вшанували пам’ять українців, які загинули в «гарячих точках» всього світу.

Цього дня панахиду за загиблими воїнами відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.

Усі новини