Паралімпійці Кропивницького привітали рідне місто з днем народження успішним виступом на чемпіонаті світу з плавання

Четвер, 19 вересня 2019 13:51

Упродовж семи днів, із 09 по 15 вересня в Лондоні проходив чемпіонат світу з паралімпійського плавання. У змаганнях взяли участь 637 учасників із 77 країн. У складі збірної України на світовій першості виступали титуловані кропивничани: Ольга Свідерська, яка посіла два четвертих місця у вправах 50 м на спині та 150 м комплексне плавання та Андрій Деревинський, який виборов бронзову нагороду в естафеті 4х50 м комплексне плавання. Тренує кропивницьких спортменів Заслужений тренер України Олена Кузніцова.

Українська збірна завоювала найбільшу кількість медалей, серед яких – 17 золотих, 22 срібні та 16 бронзових. За кількістю золотих медалей трішки не вистачило до першого місця.

Також національна паралімпійська збірна команда завоювала найбільшу кількість ліцензій для участі в ХVI літніх Паралімпійських іграх в Токіо серед країн-учасниць чемпіонату світу.

Наші спортсмени встановили 3 рекорди світу, 5 рекордів Європи і 9 рекордів чемпіонатів світу.

У складі національної збірної команди: 27 спортсменів – з ураженнями опорно-рухового апарату, 15 - з порушеннями зору та 1 - з порушеннями фізичного та розумового розвитку. Серед них - 5 тотально незрячих спортсменів та 12 спортсменів, які пересуваються на візку.

Команда представлена як спортсменами зі світовим ім’ям, серед яких 15 заслужених майстрів спорту України, 17 - майстрів спорту України міжнародного класу та 11 майстрів спорту України, так і талановитою перспективною молоддю: 15 – дебютантів. Серед дебютантів чемпіонату, як це не звучить парадоксально – 3 спортсмени, які мали високі нагороди на Паралімпіаді в Ріо.

Усі новини