Перехід від теорії до практики: у Кропивницькому відбулась галузева сесія «Енергоефективність. Енергозбереження» інвестиційного форуму „TIME to INVEST”

Субота, 13 травня 2017 15:53

Галузева сесія «Енергоефективність. Енергозбереження» муніципального інвестиційного форуму „TIME to INVEST” стала ефективним механізмом реалізації державної політики у сфері енергоефективності та енергозбереження, успішним майданчиком для обговорення можливостей використання енергоефективних та енергозберігаючих технологій у житлово-комунальному господарстві, соціальній та бюджетній сферах міста, житлових будівлях.

Учасників енергетичного форуму гостинно прийняв Центральноукраїнський національний технічний університет. На його території одночасно розгорнула свої експозиції Всеукраїнська спеціалізована виставка «Енергоефективність. Енергозбереження».

У відкритті енергетичного форуму взяли участь міський голова Кропивницького Андрій Райкович, голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, секретар міської ради Андрій Табалов, проректор з наукової роботи Центральноукраїнського національного технічного університету Олександр Левченко, директор департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександр Корнюша.

- Наполегливий шлях в Європу, який торує Україна, вихід на європейські ринки товарів і послуг неодмінно поставить нас в рамки надзвичайно жорсткої конкуренції і щоб зайняти у такій ситуації лідируючі позиції, маємо розвивати передусім високі енергетичні технології, - відзначив у своєму вступному слові Андрій Райкович. – А широке впровадження ефективних програм енергозбереження і енергоефективності і ставить за головну мету сьогоднішня сесія форуму „TIME to INVEST”. І висловлюю щиру вдячність обласній державній адміністрації за ефективну співпрацю у цьому напрямку. Сьогодні ми спільно з ОДА, Кабміном генеруємо цікаві проекти, спільно їх впроваджуємо і захищаємо. Ми маємо всі передумови, щоб зробити Кропивницький передовим містом у впровадженні енергетичних новацій: у нас є своє бачення таких процесів, є прекрасна наукова база – ЦНТУ і кому, як не нам успішно втілювати в життя передові технології.

Цьогорічний етап, на переконання міського голови повинен стати перехідним від теоретичних напрацювань у сфері енергоефективності до реальних кроків їх практичної реалізації.

- Коли ми говормо про Євроінтеграцію, то передусім маємо на увазі підвищення соціальних стандартів в країні, - акцентував увагу у своєму виступі Андрій Табалов. – А щоб зробити рівень життя європейським – необхідно мати можливості заплатити за це. І віднайти необхідні фінансові резрви можна лише знижуючи собівартість товарів і послуг, у тому числі за рахунок запровадження програм енергоефективності і енергозбереження. Ми ж багато років про це говоримо, але реальні кроки у цьому напрямку почали робити лише в останні два роки. Тож маємо високі очікування на практичні результати сьогоднішнього форуму.

.Спікерами галузева сесії «Енергоефективність. Енергозбереження» стали імениті факівці у цій сфері і керівники підприємств, які мають значний досвід виробництва і просування на ринку енрготехнологій Ігор Галочка, регіональний представник проекту «Енергоефективність у житловому секторі України» Міжнародної фінансової корпорації, Володимир Шимкін, заступник керівника програми «ІQ energy», Сергій Сокур, генеральний директор ТОВ «ГЕРЦ Констрашн», Юрій Кочерженко, директор ТОВ «Юнікс-Лайт», Валентин Батракин, генеральний директор ТОВ «ASMART», Олександр Бєлов, заступник директора ТОВ науково-впроваджувального підприємства «Іноваційні технології і проекти», Юлія Самойлова, голова правління ОСББ «Альма-центр» (м.

Харків), Наталія Пташник, директор ПП «Світло ТАК», Магомед Амірсеідов, фахівець відділу маркетингу ПАТ НВП «Радій», представники банківських установ міста.

Усі новини