Перший концерт в музеї Осмьоркіна під час війни

Понеділок, 30 травня 2022 09:06

Нещодавно в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбувся сольний концерт студентки 3-го курсу по класу скрипки Кропивницького музичного фахового коледжу Катерини Місько.

Це перший концерт в музеї в умовах воєнного стану. В меморіальному залі музею - своєрідній музичній вітальні, окрасою якого зараз є лише старовинний рояль, бо експозиція тимчасово демонтована, молода скрипалька Катерина Місько разом з концертмейстером Світланою Концедаловою виконала твори одного зі світових музичних класиків німецького композитора Йоганна Себастьяна Баха та видатного представника «золотої доби» фінського мистецтва композитора Яна Сібеліуса.

- Катя Місько є лауреатом і переможцем численних всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсів та фестивалів. Своїм сольним концертом вона підтримує виступ українських музикантів на Міжнародному конкурсі скрипалів імені Яна Сібеліуса, який саме в ці дні проходить в столиці Фінляндії  Гельсінкі. Примітно, що в цьому конкурсі беруть участь академічні скрипалі у віці до 30 років і в першому турі зазвичай виконують твір Баха, -  зазначила на початку концертного виступу викладач музичного коледжу по класу скрипки Наталя Карабан.

Слухачі концерту, а серед них і вимушені переселенці з Харкова, із захопленням прослухали виступ скрипальки, яка вже майстерно володіє своїм улюбленим інструментом, але по закінченні коледжу планує продовжувати навчання в музичній академії.

Завершальним акордом зустрічі були гучні аплодисменти і квіти від шанувальників музичного мистецтва та щирі вітання від директора музичної школи № 1 ім. Генріха Нейзауза Євгенії Малявкіної, яка розповіла про цікаві моменти з учнівського життя і успішного навчання Каті Місько в цій школі та про її сольний концерт в музеї Олександра Осмьоркіна декілька років тому.

- Українська молодь — надзвичайно талановита, а головне патріотично налаштована і навіть у такі складні часи, своєю творчістю дарує нам всім оптимістичний настрій і вселяє впевненість в Перемогу, - наголошує директор художньо-меморіального музею О.Осмьоркіна Віта Чернова.

Усі новини