Перший лауреат міської премії фотохудожників імені Василя Ковпака ділився з кропивничанами секретами власної майстерності

Середа, 3 жовтня 2018 16:15

У Кропивницькому, в художньо-меморіальному музеї О.О. Осмьоркіна відбулася творча зустріч з першим лауреатом міської премії фотохудожників імені Василя Ковпака, Заслуженим журналістом України Ігорем Демчуком.

Учасникам зустрічі  презентували мультимедійне мистецьке музейне видання «На перехресті вулиць Єлисаветграда – Кіровограда. Серія виставок авторських фото Ігоря Демчука».

На розмову з відомим фотомайстром завітали шанувальники його творчості та ті, хто цікавиться мистецтвом фотографії та історією архітектури Кропивницького.

 Фотохудожники, журналісти, художники, музиканти, музейні та бібліотечні працівники, студенти кафедри журналістики, видавничої справи та редагування факультету філології та журналістики Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка під керівництвом старшого викладача кафедри кандидата філологічних наук Дмитра Шульги із цікавістю слухали розповідь Ігоря Демчука про свою творчу працю в музейному проекті, одним з результатів якого став фотоальбом «Місто о п’яти іменах. На перехресті стилів та епох. Архітектурні образи міста Кропивницького у фотооб’єктиві Ігоря Демчука», який нещодавно вийшов друком у видавництві «ІМЕКС-ЛТД» за підтримки Міської ради міста Кропивницького в рамках програми розвитку культури і туризму.

Презентоване ж музеєм мультимедійне мистецьке видання, що містить тематичні слайд-шоу та буклети експонованих у музеї в свій час фотовиставок - «Вулиця Дворцова – минуле і сучасне»  (2014), «Велика Перспективна – від фортеці Святої Єлизавети до Янгола-охоронця міста» (2015), «Від каріатиди до хай-теку. Принади фасадної пластики міста над Інгулом», присвячена 150-річчю від дня народження художника архітектури Я.В.Паученка (2016), «Центральна площа міста: сторінки літопису» (2017) та «Туристичні перлини міста Кропивницького» (2018) - презентував упорядник видання - Заслужений художник України, мистецтвознавець, провідний науковий співробітник музею, куратор фотовиставок Андрій Надєждін, який також поділився своїми враженнями про спільну співпрацю з Ігорем Демчуком, адже у проекті були задіяні не лише авторські фото Ігоря Демчука, але й  фотоколажі, інсталяції та асамбляжі Андрія Надєждіна.

З вітальним словом  до учасників зустрічі звернулися заступник начальника відділу культури і туризму міської ради  Кропивницького Неля Чорна та заслужений архітектор України Віталій Кривенко. Учасники заходу з цікавістю переглянули слайд-шоу проекту та отримали в подарунок диск з автографами авторів.  А студенти ще й дізналися багато таємниць фотомистецтва під час майстер-класу, проведеного Заслуженим журналістом України, Ігорем Демчуком.

 

Надєждін Андрій,

провідний науковий співробітник

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

 

Усі новини