“Першу хвилину миру” 8 травня кропивничани зустрічатимуть на Театральній площі обласного центру

П'ятниця, 5 травня 2017 17:45

З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Кропивницькому відбудеться низка урочистих і святкових заходів.

8 травня на Рівнянському кладовищі обласного центру об 11.00 розпочнеться панахида за жертвами Другої світової війни та військовослужбовцями, які загинули, захищаючи свободу і територіальну цілісність України під час антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

У вечірній час цього ж дня, о 22.00, на Театральній площі Кропивницького розпочинається патріотична акція “Музика Перемоги і Миру”. Запаленими свічками кропивничани зустрінуть “першу хвилину миру” після бойових дій у Європі під час Другої світової війни.

Протягом дня 8 травня, і наступного – 9 травня, у мешканців міста, трудових колективів підприємств, установ та організацій буде можливість покласти квіти до пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дощок, місць поховань, що увічнюють пам’ять про події Другої світової війни 1939-1945 років, у тому числі і воїнам, що віддали свої життя за незалежність України у сьогоднішню добу.

9 травня, о 10.00 від площі Героїв Майдану стартує урочиста хода до Меморіального комплексу “Фортечні вали”, де відбудеться покладання квітів.

Усі новини