Персональна відповідальність керівників: доступ до укриттів Кропивницького під час сигналу тривоги має бути вільним

Четвер, 1 червня 2023 22:18

Керівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності Кропивницького несуть персональну відповідальність за доступ до об’єктів укриття під час оголошення на території міста сигналу «Повітряна тривога».  На цьому наголосив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради з керівниками виконавчих органів міської ради та комунальних підприємств міста.

За результатами наради відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Кропивницької міської ради оперативно направив листи  керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності у яких наголосив на особистому зобов’язані забезпечити безперервну роботу захисних споруд, сховищ, укриттів для вільного доступу мешканців міста, встановити цілодобове чергування в них.

Відповідальні особи мають також проконтролювати наявність в об’єктах укриття  необхідного обладнання, інвентаря, запасу води тощо.

«Частиною 8 статті 32 Кодексу цивільного захисту та пунктом 9 Порядку створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 10 березня 2017 року № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту» визначено, що утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється їх власниками, користувачами, юридичними особами, на балансі яких вони перебувають, у тому числі споруд, що не увійшли до їх статутних капіталів у процесі приватизації  чи корпоратизації, за рахунок власних коштів», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що вночі, 01 червня, росія завдала чергового ракетного удару по Києву. Внаслідок цього терористичного акту у Деснянському районі столиці загинули троє людей: 9-річна дівчинка, її 34-річна мама і 33-річна жінка. Також відомо про 16 поранених, семеро з них — госпіталізовані. Як стало відомо, в момент обстрілу вони намагалися потрапити до найближчого укриття, розташованого в приміщенні поліклініки, але його двері були замкненими. 

Усі новини