Перспективи та можливості інклюзивного навчання: у Кропивницькому триває серпнева освітянська конференція

Середа, 23 серпня 2023 18:09

Про організацію інклюзивного навчання в освітніх закладах Кропивницького говорили керівники та працівники дошкільних та середніх загальноосвітніх закладів в рамках серпневої освітянської конференції «Інклюзія навчання. Перспективи та можливості в освітньому просторі», що відбулася в комунальному закладі «Інклюзивно-ресурсний центр №2».

Успіх у роботі з дітьми з особливими потребами – це командна робота керівників, вчителів корекційної роботи закладів освіти міста та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів. Їх об’єднує одна спільна риса – прагнення допомогти дітям повернути щастя людського спілкування, дати можливість активно жити в суспільстві, успішно вчитися в закладі освіти і інтегрувати у доросле життя. Саме на цьому наголосила директорка інклюзивно-ресурсного центру №1 Олена Дорошенко під час презентації «Інклюзивне навчання 2023. Зміни. Доповнення. Можливості».

Учасники заходу не тільки мали можливість послухати теоретичну частину, а й взяли участь у майстер-класах, які для них провели вчителі-реабілітологи, логопед, дефектолог, практичний психолог.

Фахівці центру ділилися досвідом роботи, показали практично та надали рекомендації щодо організації корекційної та інклюзивної освіти.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01