Підготовка до нового опалювального сезону у Кропивницькому розпочнеться відразу по завершенні поточного

Вівторок, 26 березня 2024 19:05

Опалювальний сезон 2023-2024 року у Кропивницькому завершиться із моменту перевищення показника середньодобової температури зовнішнього повітря більше ніж вісім градусів тепла протягом трьох діб, але не пізніше 15 квітня 2024 року.

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Кропивницької міської ради на своєму засіданні сьогодні, 26 березня.

Теплопостачальне підприємство, суб’єкти господарювання всіх форм власності, які надають послугу з централізованого теплопостачання мають вважати закінченим опалювальний сезон 2023/2024 року у день, що є наступним після трьох діб із середньодобовою температурою зовнішнього повітря вище восьми градусів тепла.

Якщо після закінчення опалювального сезону виникне зниження температури зовнішнього повітря протягом двох діб нижче восьми градусів тепла і нижче, відпуск теплової енергії на опалення приміщень установ, закладів освіти, медицини буде поновлений. В інших випадках поновлення подачі теплової енергії здійснюватиметься на підставі окремих рішень виконавчого комітету Кропивницької міської ради.

Прийняте рішення надає право управлінню освіти, управлінню охорони здоров’я, управлінню молоді та спорту та іншим бюджетним установам самостійно приймати рішення про продовження опалювального сезону в залежності від погодних умов та наявності фінансового забезпечення на оплату послуги, безпосередньо звертатися з листами до керівника теплопостачального підприємства з переліком об’єктів, яким необхідно продовжити опалювальний сезон.

Комунальне підприємство «Теплоенергетик» не нараховувати оплату за теплопостачання у відповідні дні, в які не надавалась послуга, та дні літнього періоду 2024 року.

Виконавчий комітет також зобов’язав теплопостачальне підприємство, суб’єкти господарювання всіх форм власності - виробників та виконавців послуги з теплопостачання після закінчення опалювального сезону 2023/2024 року розпочати ремонт технічного обладнання та теплових мереж для підготовки їх до наступного осінньо - зимового сезону 2024/2025 року.

Одночасно рішенням виконкому встановлена дата завершення опалювального сезону для населення, яке проживає в приватних і багатоквартирних житлових будинках та використовує електричну енергію або природний газ для опалення приміщень, отримує субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг - 15 квітня 2024 року.

Цього дня члени виконкому під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки затвердили План дій із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Кропивницької міської територіальної громади, Порядок складання, затвердження та здійснення контролю за виконанням фінансових планів закладів охорони здоров’я Кропивницької територіальної громади.

Виконком також прийняв низку рішень, спрямованих на забезпечення соціального захисту та житлових прав і прав дітей у Кропивницькому.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13