Підготовка до сесії Кропивницької міської ради: триває робота в постійних комісіях

Понеділок, 18 грудня 2023 16:18

Сьогодні, 18 грудня, в Кропивницькій міській раді відбулося засідання відразу двох постійних комісій. Участь у їхній роботі взяли секретар міської ради Олег Колюка, заступник міського голови Михайло Бєжан та керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва.  

Під головуванням депутатки Кропивницької міської ради Валентини Яремчук тривало засідання постійної комісії з питань екології, земельних відносин та комунальної власності. Депутати розглянули й погодили низку проєктів сесійних рішень, серед яких проєкт основного фінансового документу громади — бюджету на 2024 рік.

Також члени комісії опрацювали питання щодо порядку розроблення галузевих (комплексних) програм, моніторингу та звітності про їх виконання, надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності Кропивницької міської територіальної громади об’єкту житлової нерухомості, затвердження перспективного плану роботи міської ради на 2024 рік, програми природоохоронних заходів місцевого значення на 2024-2026 роки, програми управління комунальним майном на 2023-2025 роки та внесення змін до положення про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Кропивницького”.

Розглянуті питання в сфері регулювання земельних відносин включали   передачу КЗ КДЮСШ №2 в постійне користування земельної ділянки та надання ТОВ дозволу на розроблення проєкту землеустрою.

Депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства та транспорту під головуванням Василя Рубана розглянула одне питання: “Про затвердження Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку у Кропивницькому на 2021–2024 роки” із доопрацьованими змінами та рекомендаціями самої ж комісії.

За словами начальника управління транспорту та зв’язку міської ради  Віктора Житника, суми по пільгових перевезеннях, які відшкодовуються щомісяця на наступний рік, мають бути уже збалансованішими.

- Якщо на початку року відшкодовували по 4 мільйона гривень, то зараз — це 5.6 мільйонів гривень.  Це пов'язано з виходом із блекауту і поверненням до офлайн-навчання, тобто пасажиропотік за цими факторами в місті суттєво збільшився, - пояснив Віктор Житник.

І якщо на перевезення пільгових категорій громадян міським пасажирським автомобільним транспортом на 2023 рік закладалося 57,6 мільйонів гривень, то вже на наступний рік — 58,6 мільйонів гривень. Щодо перевезення пільговиків електротранспортом, то ці суми відповідно становлять: у 2023 році — 89,2 млн грн, а у 2024 році — 95,2 млн грн.

Що стосується безпосередньо завдань програми з розвитку міського пасажирського транспорту, то на такі статті видатків як утримання та розвиток автотранспорту (забезпечення стабільної роботи комунального підприємства, своєчасна виплата заробітної плати) на наступний рік передбачено 18,8 мільйонів гривень  і на утримання та розвиток наземного електротранспорту (забезпечення стабільної роботи комунального підприємства) — 22,5 мільйона гривень.

Також були доопрацьовані і враховані в програмі пропозиції членів комісії щодо запровадження в комунальному транспорті міста системи безготівкового або електронного квитка. Це завдання також прописано в профільній програмі і його реалізація передбачає додаткове фінансування.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13