Питання перейменування площі Дружби народів у Кропивницькому буде вивчатися додатково

Четвер, 7 жовтня 2021 16:37

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради не підтримав пропозицію міської топонімічної комісії щодо перейменування площі Дружби народів обласного центру на площу Ярмаркову.

- Члени топонімічної комісії вивчали питання такого перейменування впродовж довгого часу і спиралися у своєму рішенні на висновки істориків, які вивели назву Ярмаркова, як історичну для цієї частини міста та консультації з громадськістю, - відзначила під час засідання начальниця управління культури і туризму Анна Назарець.

У свою чергу Андрій Райкович запропонував не поспішати у даному випадку з перейменуванням а глибше опрацювати питання і вивчити його наслідки.

- В частині виконання законодавства про декомунізацію ми зробили перший крок і демонтували пам’ятний знак орден “Дружби народів», а чи необхідно повертатися до старої назви – це ще питання, яке необхідно якнайглибше вивчити. Почнемо із Ярмаркової,  а закінчимо  Єлисаветградом, - наголосив міський голова.

Крім того, Андрій Райкович звернув увагу на необхідність наведення благоустрою цієї території  міста. Орієнтовно, для виконання робіт необхідно близько 800 тисяч гривень.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13