Почесному громадянину Кропивницького Анатолію Кривохижі — 98 років!

П'ятниця, 1 грудня 2023 12:15

Народний артист, заслужений діяч мистецтв України, засновник заслуженого ансамблю танцю України "Ятрань і академічного театру народної музики, пісні і танцю "Зоряни", почесний громадянин міста Кропивницького Анатолій Кривохижа відзначає сьогодні, 01 грудня, свій день народження. З іменинами довгожителя від імені Кропивницької міської ради та її виконавчого комітету привітала керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва.

Кропивничани й українці далеко за межами нашого міста високо оцінюють внесок Анатолія Михайловича у розвиток української народної хореографії. Найбільше життєве досягнення Анатолія Кривохижі — всесвітньо відомий заслужений самодіяльний танцювальний ансамбль "Ятрань", гастрольні маршрути якого пролягли по всій Європі та в інші країни світу.

Анатолій Кривохижа - талановитий педагог, вчитель. Його книжки - "Роздуми про мистецтво танцю", "Гармонія танцю", "Аналізуючи прожите" - стали підручниками для майбутніх майстрів танцю і дороговказом у світ хореографії.

Для своїх учнів Анатолій Кривохижа став справжньою легендою, натхненником, який відкрив справжню красу українського танцю. Його постановки танцю мають таке ж довге життя і продовження у творчості колишніх учнів.

Усі новини