Поклали свої життя на вівтар захисту Вітчизни: у Кропивницькому попрощалися з Героями-земляками

Четвер, 7 березня 2024 16:08

У Кропивницькому сьогодні, 07 березня, попрощалися з двома бійцями, які обороняли Україну від російських окупантів. Євген Єременко та Сергій Підкуйко: обидва поклали свої життя на вівтар захисту Вітчизни.

Український народ пише сьогодні найтрагічніші сторінки своєї історії і платить за власну свободу кров’ю кращих своїх синів і доньок.  Ціною життя вони виборюють цілісність і незалежність України.

Євген Єременко народився 15 серпня 1980 року в Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 20. Закінчив Кропивницький будівельний фаховий коледж. Пройшов військову строкову службу в лавах Збройних Сил України.

У 2015-2016 роках брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях. Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в Антитерористичній операції» та відомчими нагородами. Повернувшись до мирного життя, займався будівельною справою, а також працював у спецзв'язку та мережі магазинів «Будмайдан».

Від перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, у лютому 2022 року, став на захист батьківщини.

Солдат Євген Єременко загинув 20 червня 2022 року поблизу населеного пункту Мосьпанове Чугуївського району Харківської області під час виконання бойових завдань із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України.

Євген був справжнім патріотом. Він назавжди залишиться у пам’яті своїх рідних, земляків, друзів спокійною, доброзичливою, відповідальною і щирою людиною, надійним другом, люблячим сином, братом та дядьком.

Сергій Підкуйко народився 23 травня 1992 року в Кропивницькому. Навчався у Варварівській загальноосвітній школі Долинського району Кіровоградської області. Закінчив Кіровоградський кооперативний фаховий коледж економіки і права імені М.П.Сая за спеціальністю «право».

У період з 2015 по 2017 рік брав участь в антитерористичній операції на сході нашої країни. Нагороджений відзнакою Президента України «За участь в Антитерористичній операції», нагородою  «За оборону Маріуполя» та іншими відомчими відзнаками. Після служби працював автомеханіком, був фахівцем своєї справи, мав «золоті руки».

У червні 2023 року Сергій Данилович став до лав Збройних Сил України. Служив на посаді командира мотопіхотного відділення – командира машини.

Головний сержант Сергій Підкуйко загинув  01 березня 2024 року поблизу міста Слов’янськ Донецької області під час відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації.

Він був справжнім воїном - хоробрим, самовідданим. Всі знали Сергія як цілеспрямовану та надійну людину зі щирою душею та відкритим серцем. Всю свою любов він віддавав своїм близьким та рідним.

Без коханого чоловіка, турботливого люблячого сина та брата залишились дружина, мама, брат та сестра захисника.

Поховали Героїв на Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища. У вічну путь воїнів провели рідні, друзі, бойові побратими.

Схилимо голови і вшануймо пам'ять наших Героїв-захисників хвилиною мовчання. Слава їм!

Доземний уклін і вічна пам’ять  нашим захисникам і захисницям! 

Усі новини