Посадовці Кропивницької міської ради освоювали науку написання грантових заявок та підготовки якісних проєктів

Середа, 24 березня 2021 15:37

Сьогодні, 24 березня, посадовці Кропивницької міської ради удосконалювали свої ділові навички з  написання грантових заявок та підготовки якісних проєктів для залучення донорських коштів на реалізацію соціальноважливих програм.

Учасників  тренінгу детально ознайомили із правилами написання заявки та складання кошторису до неї, звернули їхню увагу на основні помилки, які допускають апліканти при формуванні пакету документів на грантовий конкурс, відкрили таємниці успішної комунікації з грантодавцями.

До того ж, експертка з розробки та подання грантових заявок, координаторка прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич розповіла про класифікацію донорів, проєктний цикл, індикатори успішності проєкту та інструменти оцінювання, види грантових програм. Під час тренінгу працівники виконавчих органів отримали необхідні  знання про алгоритм  втілення проєкту в життя.  Експертка надала посилання на сайти, які містять корисну інформацію про гранти, конкурси, тендери, що фінансуються коштом Європи.

- Донори частіше дають ресурси на реалізацію конкретних проєктів, аніж довгострокових програм. Громадська організація повинна мати програми за важливими для себе напрямками: соціальна та медична допомога, реабілітація, допомога дітям, культура, мистецтво, екологія, у рамках яких створювати ті чи інші проєкти, відповідно до своєї місії, - зауважила Вікторія Талашкевич.

У свою чергу, заступник міського голови Михайло Бєжан звернув увагу на те, що міська рада не є розпорядником коштів.

- До співпраці нам необхідно долучати громадські організації. До того ж, міська рада готова підтримати активні ГО і надавати перші внески до грантових проєктів. У цьому питанні є підтримка і порозуміння з міським головою. Ми відкриті до співпраці з громадськістю. В першу чергу маємо намір створити стратегічний список громадських організацій, з якими плануємо співпрацювати. Крім того,  надішлемо листи потенційним донорам для проведення навчання та презентації своїх проєктів, - підкреслив заступник міського голови.

Усі новини