Постійні депутатські комісії Кропивницької міської ради відреагували на звернення мешканки обласного центру

Вівторок, 26 березня 2024 15:40

Кропивничанка Тетяна Власенко написала звернення до голів постійних депутатських комісій міської ради у якому відзначила ведення хаотичного будівництва своїм сусідою, який, за її словами, розширяє собі площу за рахунок прибудинкової території та земель загального користування, та ще й робить це з порушенням норм і правил будівництва. Жінка звернула увагу, що через ці порушення уже почався зсув ґрунту до її будинку. Переживає вона і за те, що може статися обвал на її помешкання через некваліфіковані будівельні роботи, які вже ведуться на рівні даху її будинку.

Сьогодні, 26 березня, голови двох депутатських комісій: з питань екології, земельних відносин та комунальної власності під головуванням Валентини Яремчук та з питань архітектурної діяльності, містобудування та капітального будівництва під головуванням Артема Стрижакова разом зі своїми колегами — депутатами, членами цих комісій відреагували на звернення, зустрілися та поспілкувалися із заявницею та її адвокатом безпосередньо біля будинку.

До цієї зустрічі приєдналися і керівники профільних виконавчих органів міської ради, аби надати необхідні роз'яснення.

Так, за інформацією управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради, інспектори якої були тут і раніше. Спеціалісти, наскільки могли, оглянули будинки і дійшли висновку, що будівництво виконується з порушенням Державних будівельних норм та чинного містобудівного законодавства і може нести загрозу життю і здоров'ю людей, створювати загрозу пошкодження чи руйнування будинку заявниці. Але щоб притягнути порушника до відповідальності необхідно здійснити позапланову перевірку, які наразі обмежені на період дії воєнного стану.

В управлінні уже звернулися до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Державної інспекції архітектури та містобудування України за дозволом на проведення позапланової перевірки з цього питання. За результатами сьогоднішнього виїзного засідання голови депутатських комісій доручили підготувати додаткові звернення до центральних органів влади за їхнім підписом, щоб зрештою таки отримати необхідний дозвіл.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13