Постраждалі від буревію мешканці Кропивницького продовжують отримувати грошову допомогу від міської влади

Понеділок, 26 жовтня 2020 16:38

До міської ради Кропивницького продовжують надходити заяви від мешканців міста, які постраждали від буревію, що пронісся над обласним центром 17 жовтня, на отримання необхідної одноразової матеріальної підтримки. Такі заяви з доданим пакетом необхідних документів і номером карткового розрахункового рахунку приймають на території двох мікрорайонів: Лелеківці та Балашівці розгорнуті мобільні приймальні міського голови Андрія Райковича.

Сьогодні, 26 жовтня, у міській раді Кропивницького відбулося вже  друге засідання тимчасової робочої групи з розгляду питань щодо надання грошової допомоги мешканцям Кропивницького під головуванням т. в.о. заступника міського голови Сергія Колодяжного.

Члени робочої групи розглянули 19 заяв від кропивничан на отримання допомоги з міського бюджету. Відповідно до Порядку, затвердженого виконавчим комітетом міської ради Кропивницького, така допомога надається у розмірі до 20% вартості відновлювальних робіт на зруйнованих ураганним вітром житлових будівлях.

За результатами розгляду справ, 15 з них, на загальну суму 249,5 тисяч гривень,  включені до проєкту рішення і передані на погодження виконавчому комітету міської ради. Три заяви відправлено на доопрацювання. Ще по одній заяві допомога буде надана зі спеціального рахунку благодійного фонду МБФ «СМАйЛ».

За інформацією Сергія Колодяжного, виконком оперативно приймає рішення про надання допомоги шляхом опитування. Перше таке рішення було підтримане ще  у п’ятницю, 23 жовтня: 167,1 тисяча гривень вже перераховані  на картки 16 постраждалих мешканців міста на загальну суму 167,1 тисячі гривень.

Усі новини