Постраждалим від смерчу кропивничанам продовжують надавати матеріальну допомогу

Вівторок, 10 листопада 2020 14:33

Про стан надання допомоги мешканцям Фортечного району міста Кропивницького, які постраждали під час смерчу 17 жовтня, розповіла заступниця голови Фортечної районної у місті ради Ірина Жарова.

За інформацією посадовиці, 22 жовтня газо- та електропостачання постраждалих внаслідок буревію вулиць мікрорайону Лелеківка було повністю відновлене. На Балашівці відновлювальні роботи завершились 27 жовтня, оскільки саме цей мікрорайон зазнав найбільшої шкоди.

Для накриття пошкоджених будівель Фортечна райрада використала міський матеріальний резерв: 28 кг технічної поліетиленової плівки та 370 кв. м гідроізоляції.

- Робота квартальних комітетів була спрямована на те, щоб в максимально короткі терміни створити реєстр постраждалих з описом та зазначенням ступеню пошкодження домоволодінь. Це дало нам можливість виявити 22 особи, які стоять на обліку в управлінні соціального захисту населення, є підопічними територіального центру, одинокими громадянами, - зазначила Ірина Жарова. - Саме цим кропивничанам за дорученням міського голови Андрія Райковича будівельні бригади управління капітального будівництва міської ради за кошти, що надходили на рахунок благодійного фонду “Смайл”, почали першочергово відновлювати покрівлі житлових будинків. Нині 60% цих будинків відновлено, решта - знаходиться на завершальній стадії.

Ірина Жарова також додала, що станом на сьогодні експертами обстежено понад 279 домоволодінь. У 241 будинку проведено огляд спеціалізованими бригадами, 203 — обстежено та складено кошториси, 38 — відмовились від допомоги через незначні пошкодження.

За інформацією благодійного фонду “СМАЙЛ”, у період з 17 жовтня по 06 листопада на рахунок надійшло 730 тис грн, з них 673 тис грн витрачено, залишок — 57 тис грн. Проте на відновлювальні роботи ще не вистачає понад 360 тис грн.

- Станом на 09 листопада відповідно до рішень виконавчого комітету міської ради надано одноразову матеріальну допомогу 50 мешканцям міста, які постраждали від стихійного лиха на загальну суму 706 тис 735 грн. Ще два проєкти рішення підготовлені на розгляд виконкому - це ще 51 особа. Ці сім’ї зазнали збитків на загальну суму 634 тис 773 грн, - поінформувала Ірина Жарова. - Також відповідними виконавчими органами міської ради підготовлений необхідний пакет документів та проєкт рішення міської ради про виділення коштів з резервного фонду бюджету міста на ремонтні роботи ОСББ “Лелеківське”. Нині роботи тривають: з чотирьох пошкоджених секцій покрівлі одна вже повністю відновлена.

Працівники Фортечної районної ради знаходяться на постійному прямому зв’язку із головами квартальних комітетів, які регулярно інформують жителів району про обсяги допомоги, що спрямовується постраждалим мешканцям.

Усі новини