Працюють депутатські комісії: у Кропивницькій міській раді триває підготовка до чергового засідання сесії

Четвер, 14 грудня 2023 17:53

Сьогодні, 14 грудня, в Кропивницькій міській раді працювали дві постійні комісії: комісія з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики під головуванням депутатки Анни Зарічної і комісія з питань житлово-комунального господарства та транспорту під орудою Василя Рубана.

Окрім проєктів рішень, що стосуються безпосередньо профільних питань, комісії розглянули і деякі спільні, головне з них — це  проєкт бюджету Кропивницької міської територіальної громади на 2024 рік. Обидві комісії проєкт бюджету на наступний рік погодили. Нагадаємо, що вчора, 13 грудня, проєкт бюджету погодила і профільна депутатська комісія з питань бюджету та податкової політики.

На порядку денному комісії  з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики стояли питання затвердження перспективного плану роботи міської ради на 2024 рік, а також низка питань економічного блоку. Зокрема, члени комісії погодили проєкти рішень щодо плану діяльності міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів, та трьох галузевих програм як-то:  розвитку малого і середнього підприємництва,   формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу громади, а також сприяння зайнятості населення, поліпшення стану безпеки і умов праці на території  громади. Всі три програми прописані до 2026 року.

Детальніше члени комісії розглянули питання зі внесення змін і доповнень  до Порядку розроблення галузевих (комплексних) програм, моніторингу та звітності про їх виконання. Ці доповнення стосувались гендерної складової, що сформувалася на основі пропозицій МФО “Рівні можливості”. Іще одне важливе доповнення - про визначення результативних показників ефективності виконання цих програм.

Члени депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства та транспорту погодили проєкт рішення “Про затвердження перспективного плану роботи міської ради на 2024 рік”. Також підтримали внесення змін до затвердженого Порядку галузевих (комплексних) програм, моніторингу та звітності про їх виконання та проєкт рішення міської ради “Про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності Кропивницької міської територіальної громади об’єкта житлової нерухомості багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованим адміністративно-торговельним комплексом по вулиці Вокзальній, 74”.

Комісія розглянула сім питань порядку денного, з яких одне питання перенесли на інше засідання, ще одне — взяли до відома, решту - підтримали.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13