Представники Координаційного центру психічного здоров’я при КМУ ознайомилися із роботою Кропивницького міського центру комплексної реабілітації

Понеділок, 22 квітня 2024 17:18

Питання підтримання ментального здоров’я, навчання навичкам першої психологічної допомоги та формування стресостійкості в умовах повномасштабного російського вторгнення мають першочергове значення для збереження здоров’я нації.

Робочий візит до Кіровоградської області представників Координаційного центру психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України відбувся 19 квітня.

Під час візиту відбулися зустрічі з керівниками області та міста, з усіма суб’єктами, задіяними в реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Одним із місць, яке відвідали гості, став Кропивницький міський центр комплексної реабілітації та надання соціальних послуг для осіб з інвалідністю міської ради. Вони ознайомилися з роботою Центру, поспілкувалися з фахівцями, які надають реабілітаційні послуги, взяли участь у заняттях.

Оглянули приміщення Центру, де нині триває капітальний ремонт. Після закінчення ремонту в поточному році планується збільшення переліку послуг для осіб з інвалідністю, які досягли повноліття та є особами з інвалідністю з дитинства, віком від 18 до 35 років, дітям з інвалідністю, дітям віком до трьох років включно, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності.

Кропивницька міська територіальна громада у 2024 році стала учасником експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Для надання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості виділили частину приміщення, розташованого за адресою: вул. Віктора Френчка, буд. 72.

Представники Координаційного центру психічного здоров’я при Кабміні оглянули приміщення, виділене Кропивницькою міською радою для надання комплексної соціальної послуги, яка спрямована на зниження загального рівня стресу і тривожності, надання ефективної психосоціальної підтримки жителям міста Кропивницького.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28