Президент України Петро Порошенко перебуває із робочим візитом у Кропивницькому

Понеділок, 21 серпня 2017 16:25

Сьогодні, 21 серпня, у Кропивницькому з робочим візитом перебуває Президент України Петро Порошенко. Зокрема, він урочисто відкрив капітально відремонтовану обласну дитячу лікарню.

- Це не просто капітальний ремонт, - підкреслив глава держави. – Це і новітне сучасне обладнання, і чудові умови для маленьких пацієнтів та лікарів, це врятовані дитячі життя. Тепер не треба більше їздити до Києва, діагностика, складні операції – все можна робити на місці. Це – результат спільної праці всіх нас. Значні кошти було виділено з державного фонду регіонального розвитку. Дякуємо і обласній владі, яка теж виділила кошти на фінансування, і міській владі, яка віднайшла в міському бюджеті 10 мільйонів гривень на реалізацію цього проекту, і уряду, і Адміністрації Президента. Всього було зібрано близько 200 мільйонів гривень.

Президент України вручив головному лікарю закладу Василю Хорощаку сертифікат на сучасний апарат УЗД. За словами Петра Порошенка, такого рівня обладнання є тільки в Києві і ось тепер - і в Кропивницькому. Також Петро Порошенко повідомив про те, які його ініціативи щодо зміцнення обороноздатності України підтримала нещодавно Верховна Рада.

- Це і ракетне озброєння, і підвищення рівня матеріального забезпечення військовослужбовців, і будівництво гуртожитків для контрактників. Два з них, до речі, буде збудовано у Кропивницькому, крім того, у вас будується багатоповерховий будинок для військових.

Петро Порошенко зазначив, що сили спеціальних операцій, до яких входить 3 полк спеціального призначення, є символом співпраці з партнерами по НАТО.

- У рамках цієї роботи створюються спеціальні бази. Домовилися, що і в Кропивницькому будуть збудовані об'єкти, які покращать рівень підготовки наших спецназівців, - підкреслив Президент.

Глава держави подякував кропивницьким кіборгам за участь у військових операціях на сході України та оборону Донецького аеропорту. Після обласної дитячої лікарні Президент України вирушив до обласного госпіталя для інвалідів війни, аби поспілкуватися там з воїнами АТО, які перебувають зараз на лікуванні, та вручити шістьом із них державні нагороди. За словами Петра Порошенка, символічно, що троє із них народилися у вже незалежній Україні і нині продовжують відстоювати її суверенність.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua

Усі новини