Президент України відзначив високими нагородами трьох кропивничан до Дня Соборності України

Середа, 23 січня 2019 16:18

Президент України Петро Порошенко до  Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки відзначив високими державними нагородами кропивничан, які самовіддано долучилися до будівництва Української держави.

За значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю почесне звання "ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ" присвоєне СОЛЯРУ Володимиру Іларіоновичу - директорові міського професійного духового оркестру, місто Кропивницький.

Соляр Володимир Іларіонович розпочав трудову діяльність, навчаючись на IV курсі Кіровоградського музичного училища. У 1972 році, після закінчення училища він був направлений на роботу в парк культури і відпочинку ім. Леніна, музикантом духового оркестру.

Від листопада 1973 року Володимир Соляр переведений на посаду керівника   духового оркестру в парку культури і відпочинку ім. Леніна. Одночасно з роботою на посаді керівника оркестру, він  був запрошений на посаду диригента оркестру міського відділу міліції МВС, де працював за сумісництвом до 1979 року.  

За ініціативи та безпосередньої активної участі Володимира Соляра у 1991 році було розпочато роботу по створеню міського професійного духового оркестру. А вже у 1992 році колектив сформувався і Володимир Іларіонович призначений на посаду його директора, де працює і по цей час.

На посаді директора Володимир Соляр виявив себе  досвідченим фахівцем, вмілим керівником та здібним організатором, який навіть у скрутні для країни часи зберіг колектив та примножив його творчий потенціал.

Володимир Соляр цілеспрямовано працює над розвитком сфери музичного та духового мистецтва у Кропивницькому. Він завжди намагається омолодити основний склад оркестру амбітними талановитими артистами, турбується про їх професійне зростання.

Цього ж дня Президент України нагородив ще двох кропивничан:  РАТУШНЯКА Олександра Михайловича – голову Кіровоградської обласної організації Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка, орденом “За заслуги” ІІІ ступеня та КУЗНІЦОВУ Олену Анатоліївну – тренера-викладача комунального закладу “Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 1 Кіровоградської міської ради”, м.Кропивницький нагороджено орденом княгині Ольги ІІ ступеня.

Вітаємо лауреатів із присвоєнням високих звань і відзначенням високими нагородами та бажаємо їм нових успіхів  і перемог на славу України і рідного міста – Кропивницького.

Усі новини