Присвятили своє життя захисту Вітчизни: У Кропивницькому попрощалися з Воїнами-земляками

Четвер, 22 червня 2023 16:22

У Кропивницькому сьогодні, 22 червня, попрощалися з двома бійцями, які обороняли Україну від російських окупантів. Обидва загинули 16 червня біля села Ступочки на Донеччині. Обидва присвятили своє життя захисту Вітчизни.

На Далекосхідному кладовищі рідні, друзі, побратими й посестри попрощалися з двома військовими: Кирилом Аксаєвим і Вадимом Дибенком.

Старший оператор групи сил спеціального призначення загону спецоперацій військової частини А2077 молодший сержант Кирило Аксаєв мав позивний Шеф. Народився Кирило 8 липня 1999 року у Кропивницькому. З 28 лютого 2020 року до останнього дня життя служив за контрактом у військовій частині. До свого 24-річчя воїн не дожив трохи менше місяця.

Дядько Кирила — Тарас Жигалов, розповідає про свого племінника, що той завжди був цілеспрямованим. Після школи вступив у Комерційний коледж, отримав економічний фах. Із 2020 року пішов за контрактом служити в Збройні сили України. Ніс службу у Кропивницькому на посаді стрільця в роті охорони, а вже після повномасштабної агресії поїхав на передову.

Кирило Аксаєв загинув 16 червня біля села Ступочки Донецької області.

Того ж дня біля цього населеного пункту загинув старший солдат Вадим Дибенко.

Брат Вадима — Андрій Дибенко, розповідає, народився воїн у Кропивницькому, закінчив школу №13. Пішов на строкову службу і все життя присвятив війську. Служив у аеромобільних військах. Казав, це його покликання, більше двох десятиліть присвятив армії, служив за контрактом із 11 листопада 2003 року.

Загинув під час виконання бойового завдання. Захиснику було 38 років.

Поховали Героїв на Алеї почесних поховань Далекосхідного кладовища. У вічну путь воїнів провели рідні, друзі, бойові побратими. Панахиду відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01