Професійне обслуговування газових мереж у багатоквартирних будинках – гарантія безпеки їхніх мешканців

Четвер, 18 березня 2021 14:45

Керівники управляючих компаній, що обслуговують багатоквартирні будинки у Кропивницькому тісніше співпрацюватимуть з газопостачальними організаціями. Організація ефективних комунікацій ОСББ і газових служб стала головним питанням порядку денного робочої наради, яку провів  заступник міського голови Олександр Вергун сьогодні, 18 березня.

Учасниками діалогу, який відбувся на виконання доручення міського голови Андрія Райковича,  стали керівники головного управління  ЖКГ, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, представники ВАТ «Кіровоградгаз», ГУ ДСНС, керівники ОСББ Кропивницького.

Нещодавно у Кропивницькому в житловому будинку по вулиці Юрія Коваленка стався вибух побутового газу в одній з квартир. Двоє молодих людей з опіками потрапили в лікарю. Вибухова хвиля пошкодила сусідні квартири. Аварія виявила слабкі місця контролю за станом  інженерних мереж багатоповерхівок у Кропивницькому. Як виявилося в результаті, у цьому будинку  не було договорів з газовиками на обслуговування та систематичні перевірки газопроводів. Під час апаратної наради очільник міста поставив завдання організувати ефективну комунікацію управляючих компаній, що обслуговують будинки ОСББ, та газових служб обласного центру.

- Ми хочемо, що всі керівники ЖЕО мали тісні стосунки з газовими службами обласного центру. Треба обов’язково укладати угоди на обслуговування газового господарства та його перевірку. Грамотна експлуатація мереж є запорукою  безпеки, здоров’я та життя наших містян, - наголосив Олександр Вергун. – Також варто, щоб керівники ОСББ продовжували розповсюджувати серед мешканців будинків і інформацію про правильне поводження з газовими приборами. Ми повинні мінімізувати можливість виникнення таких трагічних випадків, який стався у Кропивницькому нещодавно.

Усі новини