Профільна депутатська комісія опрацювала проєкти рішень Кропивницької міської ради у бюджетній сфері

Четвер, 27 січня 2022 17:06

Сьогодні, 27 січня, під головуванням депутата Кропивницької міської ради Дмитра Бірця відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та податкової політики. Участь у засіданні взяли секретар міської ради Олег Колюка та заступник міського голови Олександр Вергун.

Предметом розгляду комісією стали проєкти рішень сесії щодо змін регламенту Кропивницької міської ради, затвердження перспективного плану її роботи на 2022 рік, проєкти рішень по галузевих програмах у сферах освіти, культури, житлово-комунального господарства та капітального будівництва.

Комісія заслухала інформації начальників профільних управлінь. Жваве обговорення серед учасників засідання викликало питання фінансування благоустрою багатоквартирних будинків і їх прилеглої території із приватним сектором, адже на останній з міського бюджету коштів виділяється менше через низку об'єктивних причин. Як пояснив, начальник головного управління житлово-комунального господарства Віктор Кухаренко, ця тенденція зберігатиметься, доки житловий фонд не перейде у власність ОСББ.

Підтримали члени комісії пропозицію депутатки Катерини Шамардіної про вивчення можливості перерозподілу коштів передбачених в бюджеті на матеріальну допомогу кропивничанам, щоб виділити додаткову фінансову підтримку багатодітній родині на ремонт житла, яке придбали для них раніше коштом міста.

Питання щодо внесення змін до рішення про міський бюджет на 2022 рік члени комісії планують розглянути на наступному засіданні.

Усі новини