Профільне навчання зі шкільної парти: у Кропивницькому презентували освітній проєкт «Твій шлях»

Середа, 12 травня 2021 18:27

Сьогодні, 12 травня, в Кропивницькій міській раді відбулася презентація  нового освітнього проекту «Твій шлях». Участь у презентації взяли міський голова Кропивницького Андрій Райкович, радник заступника міністра МВС Олексій Рудь, голова громадської організації «SETU» Олександр гончар, уповноважена Президента з питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова, гендиректор Товариства Червоного Хреста в Україні Максим Доценко, начальник ГУ ДСНС в області Віталій Миронюк, начальник ГУ Нацполіції в області Роман Козьяков, третій секретар Посольства Словацької республіки в Україні Мирослав Денци. Заступник міністра МВС Антон Геращенко до спілкування долучився онлайн.

Мета проєкту «Твій шлях» - популяризація серед молоді професій правоохоронця і рятувальника, отримання необхідних знань про інструменти надання гуманітарної допомоги та максимально і доступно інформація про волонтерську діяльність.

Для кожної вікової групи проєкт матиме окрему програму навчання і реалізовуватиметься в три етапи: ознайомлення, занурення, оволодіння знаннями та навичками. Планується, що під час етапу ознайомлення представники названих професій влаштовуватимуть школярам лекції та бесіди, аби поінформувати про специфіку своєї роботи.  Другий етап – занурення, під час якого школярів знайомитимуть із секретами професій, демонструватимуть матеріально – технічну базу. Під час третього етапу діти вже проходитимуть повний теоретичний курс навчання та перейдуть до практичних завдань. Школярі, що пройдуть повний курс, можуть обрати собі майбутню професію рятувальника чи  поліцейського. Або ж просто застосовувати набуті знання в житті.

Подібний проєкт в Україні презентують вперше і хочуть почати його реалізацію саме в Кропивницькому, пояснив радник заступника міністра МВС Олексій Рудь. У свою чергу, міський голова Андрій Райкович наголосив, ліцей “Сокіл”, що його сьогодні відвідали гості міста, може стати базовим в реалізації проєкту “Твій шлях”.

- Ми будемо раді, якщо саме ліцей «Сокіл» стане базовим в реалізації проєкту “Твій шлях”. Я переконаний в успішній роботі цього закладу в рамках проєкту. Одна із гарантій - постійна взаємодія ключових партнерів: управління із надзвичайних ситуацій, управління внутрішніх справ, Червоного Хреста, які мають солідні практичні можливості кваліфіковано навчати юне покоління секретам надзвичайно важливих професій, - відзначив міський голова. - Думаю, що проєкт вийде за межі обласного центру. Ми на порозі створення і реалізації гарної ідеї. Нашій країні надзвичайно необхідні кваліфіковані, навчені, мотивовані молоді люди, які професійно, грамотно служитимуть в національній поліції, в службах з надзвичайних ситуацій, які з юних літ зможуть обрати свій шлях у професію - чесно і віддано служити народу у мирній, сильній, вільній Україні.

Попередньо планується запустити проєкт «Твій шлях» в роботу вже з нового навчального року,

Усі новини