"ProfНавігатор" у Кропивницькому: як допомогти старшокласникам обрати оптимальний профіль навчання

П'ятниця, 12 березня 2021 10:52

Однією з найскладніших проблем, які постають перед учнями старшої школи є вибір майбутньої професії.

Її вирішення стає важливим як для юної особистості, так і для батьків та вчителів - адже від правильного вибору професії залежить успіх людини в житті, її самореалізація.

-Тому школярів необхідно заздалегідь готувати до усвідомленого визначення профілю навчання відповідно з їх віковими особливостями, який потім переросте у професію, – наголосила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко. - За ініціативи управління освіти у 2020 році було розроблено проєкт для батьків учнів 9-х класів "ProfНавігатор". Проект спрямований на реалізацію зусиль батьків й освітян допомогти дітям обрати оптимальний для них профіль навчання.

У Кропивницькому учні отримують якісні, ґрунтовні знання із усіх предметів, як гуманітарних, так і математично-природничих. Про це свідчать результати Всеукраїнських олімпіад (до карантину), результати ЗНО, відзначила Лариса Костенко.

У четвер, 11 березня, на базі НВО № 24 для батьків учнів був проведений черговий "ProfНавігатор". Модератором заходу виступила начальник управління освіти, яка детально ознайомила учасників із системою електронної реєстрації дітей у профільні 10-ті класи, розповіла про перспективи навчання у таких класах, про спектр вибору профілів навчання, про показники закладів освіти Кропивницького у ТОП-списках за результатами складання ЗНО, як у місті, так і по Україні.

Цього дня спікерами, що презентували підпорядковані їм заклади освіти, були: Наталія Чередніченко, директорка «Ліцею «Науковий», Світлана Пахомова, директорка навчально-виховного об'єднання «Вікторія-П», Сергій Сторчаус, директор «Ліцею «Сокіл» та Світлана Павленко, директорка загальноосвітньої школи № 4.

Лариса Костенко висловила щиру вдячність батькам за поставлені запитання, за зворотній зв'язок, за активну життєву позицію та відповідальне ставлення за майбутнє наших дітей!

Захід проводився з дотриманням усіх карантинних вимог, підкреслили в управлінні освіти міської ради.

Усі новини