П’ятеро медичних працівників пологового будинку №2 у Кропивницькому отримали догани

П'ятниця, 20 січня 2017 13:25

Спеціальна комісія з вивчення обставини смерті новонародженого малюка в пологовому будинку №2 завершила свою роботу і зробила висновки. Про це повідомила начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук під час прес – конференції сьогодні, 20 січня.

Комісія встановила, що медичним персоналом закладу, який фактично врятував життя жінці та зберіг її дітородну функцію, все ж були допущені недопрацювання на різних стадіях супроводження вагітної.

Оксана Макарук повідомила, що жінка регулярно відвідувала гінеколога у консультації, про що є відповідні записи в її картці. На 19-му тижні у вагітної були виявлена патологія, яка потребувала проведення двох додаткових обстежень, перебування на збереженні і проведення планового оперативного родорозрішення. Жінка знала про ускладнення, але ні на обстеження, ні на зберігання плоду не з’явилася.

- Медичні працівники жіночої консультації мали все ж більше уваги приділити роз’яснювальній роботі, переконати майбутню маму у необхідності безумовного дотримання всіх рекомендацій для успішного народження дитина, - наголосила Оксана Макарук.

Крім того, чоловікові жінки, який є учасником АТО, учасником бойових дій були надані списки медикаментів для закупівлі, у той час, як у Кропивницькому вже два роки дії Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей. Така програма передбачає безкоштовне надання усіх видів медичної допомоги учасникам АТО, у тому числі із супроводження пологів їхніх дружин. За інформацією Оксани Макарук, з міського бюджету у 2016 році були відшкодовані усі видатки на такі потреби в обох пологових будинках обласного центру. Але пологовий будинок №1 використав з бюджету Програми 70 тисяч гривень, а лікарня Святої Анни – лише 3,5 тисячі гривень. Медичний персонал пологового будинку №2 також пояснив комісії про свою необізнаність із існуванням у Кропивницькому такої Програми. Всі кошти, які чоловік витратив для придбання медикаментів, йому були повернуті.

А п’ятеро медичних працівників – безпосередні лікарі, які супроводжували вагітну у консультації та в стаціонарному відділенні та їхні керівники отримали дисциплінарні стягнення – догани.

Усі новини