Районні у Кропивницькому ради отримали функції контролю за дотриманням правил благоустрою у приватному секторі

Четвер, 25 березня 2021 16:36

Кропивницька міська рада затвердила обсяги і межі повноважень, які визначаються Подільській і Фортечній районним у місті радам восьмого скликання та їхнім виконавчим комітетам.

За інформацією секретаря міської ради Олега Колюки, відповідно до прийнятого рішення районні ради отримали повноваження у сфері соціально-економічного розвитку, планування та обліку, в галузі бюджету, фінансів, управління комунальною власністю, житлово-комунального господарства, культури, фізкультури і спорту, охорони навколишнього природного середовища, забезпечення законності, охорони прав і свобод, законних інтересів громадян.

Важливим є спектр повноважень, покладених на районні ради у сфері охорони навколишнього природного середовища. Позиції рад  тут суттєво підсилені контрольними функціями. Крім традиційного проведення робіт з озеленення території мікрорайонів приватного сектору, ради забезпечуватимуть контроль за утриманням в належному санітарному стані садиб, дворів, вулиць, площ, парканів. Пам’ятних знаків, здійснюватимуть контроль за дотриманням населенням приватного сектору Правил благоустрою щодо складування будівельних матеріалів, покосу трави, вивезення побутових відходів, заборони спалювання відходів рослинного походження тощо. Спеціалісти районних рад матимуть право складання протоколів про адміністративні правопорушення за порушення правил благоустрою.

Усі новини